Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον Οκτώβριο η απόφαση για εκταμίευση της έκτης δόσης

Τον Οκτώβριο θα ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης, όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης του έκτακτου Eurogroup. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δραματικούς τόνους, περιέγραψε τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ως μονόδρομο, για να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες για το μέλλον της χώρας. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι αν δεν γίνουν όλα τώρα, αν δεν λ

  • Ant1
Τον Οκτώβριο η απόφαση για εκταμίευση της έκτης δόσης

Τον Οκτώβριο θα ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης, όπως ανακοινώθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης του έκτακτου Eurogroup.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δραματικούς τόνους, περιέγραψε τον δρόμο των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων ως μονόδρομο, για να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες για το μέλλον της χώρας. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι αν δεν γίνουν όλα τώρα, αν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν τώρα οι δύσκολες αποφάσεις, αυτό που θα συμβεί θα είναι πράγματι δραματικό», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Και μπορεί στη Σύνοδο του Eurogroup στην Πολωνία να διεφάνη διάθεση και αίσθημα συστράτευσης για έξοδο από την κρίση χρέους, ωστόσο δύσκολα θα γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των 17 για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η Άγκελα Μέρκελ απέκλεισε και πάλι τη γερμανική συγκατάθεση στην έκδοση ευρω-ομολόγου, που, όπως είπε και ο επίτροπος Όλι Ρεν, αν δεν υπάρξει ενιαία οικονομική διακυβέρνηση, το ευρω-ομόλογο θα καταντήσει ευρω-σκουπίδι.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ, κάλεσε τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να αναλάβουν δράση με αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, έκανε έκκληση στους ευρωπαίους ομολόγους του να στείλουν άμεσα ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» που θα αποδεικνύει ότι έχουν συνειδητοποιήσει τη «βαρύτητα» της κρίσης στην ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

Πάντως, δίχασε η συμμετοχή του αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ, στη σύνοδο του Eurogroup, που κάλεσε τους ευρωπαίους να ενισχύσουν με ένα τρισεκατομμύριο ευρώ το νέο μηχανισμό στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο