Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μονόδρομος η μείωση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα

Δρόμος χωρίς επιστροφή είναι για τους φορολογούμενους στον ιδιωτικό τομέα η δραματική μείωση των αποδοχών τους, με ή χωρίς νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως επιθυμεί η τρόικα. Η κυβέρνηση είναι σίγουρο πως τους επόμενους μήνες θα ενθαρρύνει τον κοινωνικό διάλογο για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων θα τεθεί και το μισθολογικό κόστος.

  • Ant1
Μονόδρομος η μείωση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα

Δρόμος χωρίς επιστροφή είναι για τους φορολογούμενους στον ιδιωτικό τομέα η δραματική μείωση των αποδοχών τους, με ή χωρίς νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όπως επιθυμεί η τρόικα.

Η κυβέρνηση είναι σίγουρο πως τους επόμενους μήνες θα ενθαρρύνει τον κοινωνικό διάλογο για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων θα τεθεί και το μισθολογικό κόστος.

Άλλωστε, με την επιστολή της στο υπουργείο Εργασίας στις 2 Οκτωβρίου η τρόικα ζητά την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τη μείωση και το πάγωμα του βασικού μισθού, μέχρις ότου αρχίσει η ανάπτυξη, αναφέροντας παράλληλα ότι «άλλες χώρες με παρόμοιες συνθήκες μείωσαν τον κατώτερο μισθό για να βελτιώσουν τις προοπτικές της απασχόλησης».

Υποστηρίζει επίσης, ότι «ένας περαιτέρω λόγος για να μειωθούν οι μισθοί και να υπάρξει μια μετριοπαθής μισθολογική ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα» είναι ότι με τον τρόπο αυτό «θα βοηθηθεί η απορρόφηση εργαζομένων που πρέπει να απελευθερωθούν από τον δημόσιο Τομέα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v