Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody’s: Πιθανή υποβάθμιση οκτώ ισπανικών τραπεζών

Υπό πιθανή υποβάθμιση τελούν πλέον οκτώ ισπανικές τράπεζες και δυο εταιρείες holding σύμφωνα με τον οίκο Moody's, εξαιτίας της συνεχούς μείωσης της κερδοφορίας και των δύσκολων μακροοικονομικών συνθηκών που επικρατούν. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης εξηγεί ότι αναθεωρείται η ευρύτερη ισχύς του ισπανικού χρηματοοικονομικού κλάδου, κυρίως ως προς την έκθεση των τραπεζών στο real estate αλλά και ε

  • Ant1
Moody’s: Πιθανή υποβάθμιση οκτώ ισπανικών τραπεζών

Υπό πιθανή υποβάθμιση τελούν πλέον οκτώ ισπανικές τράπεζες και δυο εταιρείες holding σύμφωνα με τον οίκο Moody's, εξαιτίας της συνεχούς μείωσης της κερδοφορίας και των δύσκολων μακροοικονομικών συνθηκών που επικρατούν.

Ο οίκος αξιολόγησης θέτει υπό αξιολόγηση τις 8 ισπανικές τράπεζες, οι οποίες δραστηροποιούνται κυρίως στην περιφέρεια. Αυτές είναι οι Banco Cooperativo, Banco Sabadell, η Banki, η Banco Financiero y de Ahorro, η Bankinter, η CaixaBank, η La Caixa, η Confederacion Espanola de Cajas de Ahorro, η Caja Rural de Granada, η Ibercaja Banco και η Lico Leasing.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης εξηγεί ότι αναθεωρείται η ευρύτερη ισχύς του ισπανικού χρηματοοικονομικού κλάδου, κυρίως ως προς την έκθεση των τραπεζών στο real estate αλλά και ενόψει της προβλεπόμενης αποδυνάμωσης της ισπανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v