
Όλα τα ελληνικά κόμματα πρέπει να συναινέσουν στις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με ΕΕ-ΔΝΤ, ασχέτως του εκλογικού αποτελέσματος, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι οι κυβερνήσεις της ΕΕ μπορούν να οριστικοποιήσουν τη Συνθήκη για τους αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες πριν τον Μάρτιο, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει στενότερη σχέση μεταξύ της Συνθήκης και του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης ESM.
Επίσης, ο επίτροπος Όλι Ρεν, από τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι η Ελλάδα και το IIF βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, το λεγόμενο PSI, ωστόσο, σημείωσε ότι είναι προτιμότερο η συμφωνία να επιτευχθεί εντός του Ιανουαρίου και όχι τον Φεβρουάριο.
Και εκείνος όμως υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα που συμμετέχουν στην ελληνική κυβέρνηση «αναμένεται να δεσμευτούν για τις μεταρρυθμίσεις του δεύτερου πακέτου χρηματοδότησης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Κομισιόν στηρίζει την ενίσχυση των κεφαλαίων των ταμείων διάσωσης της Ε.Ε., ενώ εκτίμησε ότι η ανάκαμψη της ευρωζώνης είναι πιθανόν να καθυστερήσει και να λάβει χώρα το β΄ εξάμηνο του 2012.