Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βοσνία – Ερζεγοβίνη: Σοβαρό πρόβλημα η διαφθορά

Η χώρα καταλαμβάνει την 72η θέση μεταξύ 176 χωρών στο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς της διεθνούς οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια».

  • Real.gr
Βοσνία – Ερζεγοβίνη: Σοβαρό πρόβλημα η διαφθορά
Η διαφθορά παραμένει σοβαρό πρόβλημα και αποτελεί εμπόδιο στη σταθερότητα στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη, τονίζει σε σχετική αναφορά της η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια».

Συγκεκριμένα, η Βοσνία -Ερζεγοβίνη καταλαμβάνει την 72η θέση μεταξύ 176 χωρών στο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς της διεθνούς οργάνωσης, με 42 βαθμούς στην κλίμακα 0-100.

Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη παραμένει χειρότερη από ό,τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και ότι η χώρα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένη από την απόδοσή της στο συγκεκριμένο τομέα, ιδιαίτερα σε σχέση με τις φιλοδοξίες της για ένταξη στην «ευρωπαϊκή οικογένεια».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η μόνη χώρα από την πρώην Γιουγκοσλαβία που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Σλοβενία, κατατάσσεται στην 37η θέση, ενώ την 113η καταλαμβάνει η Αλβανία.

Σε σχετικές αναλύσεις της Διεθνούς Διαφάνειας επισημαίνεται ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στην καταπολέμηση της διαφθοράς στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη και, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν από περίπου δυο μήνες είχε απευθύνει προειδοποίηση για τις διαστάσεις που έχει λάβει η διαφθορά στη χώρα επισημαίνοντας ότι δεν έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v