Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Μόσχα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία

Θα συζητηθούν οι προτάσεις για τον τερματισμό των συγκρούσεων...

  • Real.gr
Στη Μόσχα ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία
Το Σάββατο θα μεταβεί στη Μόσχα ο ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε μια προσπάθεια τερματισμού της συριακής κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Ρώσου υπουργού.

Η επίσκεψη του Μπραχίμι πραγματοποιείται μετά το αίτημα του ίδιου. Ο Μπραχίμι πέρασε αρκετές ημέρες στη Δαμασκό όπου συναντήθηκε με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε ότι υπάρχει αμερικανο-ρωσικό σχέδιο για την διευθέτηση της κρίσης στη Συρία.

«Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο και δεν αποτελεί θέμα συζήτησης», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλεξάντερ Λουκάσεβιτς.

Την περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα Le Figaro ανέφερε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία που θα συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες και για τη διατήρηση του Μπασάρ αλ Ασαντ μέχρι το τέλος της θητείας του το 2014, χωρίς να έχει το δικαίωμα να επανεκλεγεί.

Νωρίτερα σήμερα, ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκντάντ στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για διαπραγματεύσεις, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το πρακτορείο Ιtar-Tass μετέδωσε χθες πως έφτασε στη Μόσχα «αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v