Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Gracias....Iker” από τους Ισπανούς στον γκολκίπερ

Άκρως αγχωτικοί οι Ισπανοί, κατόρθωσαν να κάνουν τα εύκολα δύσκολα, σε ένα ματς που οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτυ, για να αναδείξει τελικά νικήτρια την Ισπανία και κυρίως τον γκολκίπερ τους, Κασίγιας, εναντίον των ”πεισματάρηδων” παικτών του ΕΙΡΕ.

”Gracias....Iker” από τους Ισπανούς στον γκολκίπερ
Καθημερινή ενημέρωση από το Contra.gr

Ισπανία - Ιρλανδία 1-1 (6’ Μοριέντες - 89’ Ρόμπι Κιν με πέναλτι). [3-2 στα πέναλτι].



Με αντίπαλο την Ιρλανδία η Ισπανία είχε τάσεις αυτοκτονίας, με πρωτεργάτη τον προπονητή των ”φούριας ρόχας”, Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο. Οι Ισπανοί, σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαν το πάνω χέρι και δικαιολογούσαν τον τίτλο του φαβορί.

Οι αποδείξεις ήρθαν πολύ νωρίς από τον Μοριέντες (6’), ο οποίος βρίσκεται σε άριστη φόρμα. Άξιος συμπαραστάτης του στην επιθετική γραμμή ο Ραούλ, ο οποίος έχασε ουκ ολίγες ευκαιρίες τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, ώστε να τελειώσει το ματς και να στείλει τους Ιρλανδούς πίσω στην Ευρώπη.

Όμως ήρθε η τακτική του Καμάτσο, να αλλάξει τα πάντα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, είχε την φαεινή ιδέα να ρίξει στο παιχνίδι τους Λούκε και Αλμπέλδα και να αποσύρει τους μπελάδες για την ιρλανδική άμυνα, Ραούλ και Μοριέντες. Επόμενο ήταν οι Ιρλανδοί να περάσουν μπροστά και να κλείσουν στα καρέ τους, τους ”φούριας ρόχας”.

Το σύστημα των Ισπανών από 4-4-2 πέρασε σε 4-5-1 με μοναδική επιθετική απειλή τον Λούκε, τακτική που δεν ”βγήκε” στον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ισπανίας, ο οποίος αποσκοπούσε στην διατήρηση του σκορ.

Το γκολ-ισοφάριση στο 89’ δημιούργησε πρόβλημα στον Καμάτσο, αφού στην διάρκεια της παράτασης δεν είχε δικαίωμα να προβεί σε αλλαγή, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει και τις τρεις επιτρεπόμενες. Το μόνο που έκανε ήταν η εσωτερική αλλαγή μεταξύ Λούκε και Ενρίκε. Στο πρώτο μέρος της παράτασης, ο Λούκε ήταν στην φυσική του θέση, του φορ και ο Ενρίκε δεξί χαφ, ενώ στο δεύτερο 15λεπτο, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η ποδοσφαιρική ρήση λέει ότι όποιος χάνει κλασικές ευκαιρίες για γκολ, τότε το δέχεται. Εδώ έρχεται να προστεθεί και κάτι άλλο. Όποιος οπισθοχωρεί δύσκολα θα αποτρέψει το γκολ. Αρχικά η παραπάνω πρόταση διαψεύστηκε, όταν οι Ιρλανδοί έχασαν πέναλτι στο 61’ με τον Ιαν Χαρτ.

Όμως ήρθε στο 89’ o Ρόμπι Κιν πάλι με εκτέλεση πέναλτι -αυτή τη φορά εύστοχη-να ανατρέψει τα δεδομένα και να στείλει το ματς στην παράταση. Η παράταση δεν έβγαλε νικητή και η σκυτάλη πέρασε στα... ψυχοβγαλτικά πέναλτι.

Ο Ικερ Κασίγιας, ο οποίος βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα, βοηθούμενος βέβαια και από τις άτεχνες εκτελέσεις πέναλτι των Ιρλανδών, έσωσε την παρτίδα για τον Καμάτσο, πιάνοντας συνολικά 3 πέναλτι (2 στη ”ρώσικη ρουλέτα” και 1 στην κανονική διάρκεια).

Η Ισπανία κέρδισε στα πέναλτι με 3-2 και έτσι πέρασε στην φάση των ”8”, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού, Ιταλία-Ν. Κορέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο