Ζάκυνθος: Σε πύρινο κλοιό η περιοχή των Μαριών

Μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Μαριές, όπου σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στοίχημα να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά μέχρι το βράδυ. Πιλότος ελικοπτέρου εντόπισε δυο ύποπτους εμπρηστές, οι οποίοι αναζητούνται.

Ζάκυνθος: Σε πύρινο κλοιό η περιοχή των Μαριών

Πολύ δύσκολη η νύχτα στο χωριό Μαριές στην Ζάκυνθο αφού για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά βρίσκεται σε πύρινο κλοιό. Πριν λίγη ώρα η πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει μέσα στο χωριό και βρίσκονται στις αυλές των πρώτων σπιτιών για να τα προστατέψουν. Στο χωριό βρίσκονται λεωφορεία του Δήμου Ζακύνθου για να απομακρύνουν τους κατοίκους σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, για το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Μαριές. «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια μεγάλη έκταση όπου υπάρχει ενεργό μέτωπο με πολλές εστίες που αναζωπυρώνονται και δημιουργούν πρόβλημα», τόνισε ο κ. Νιοτόπουλος και επισήμανε ότι «το στοίχημα είναι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά έως το βράδυ καθώς στην συνέχεια δεν θα έχουμε ενάερια μέσα».

Σημειώνεται πως πιλότος ενός ελικοπτέρου αντιλήφθηκε την δράση δύο ύποπτων ανδρών, δυτικά του χωριού Μαριές, την ώρα που επιχειρούσε κατάσβεση μια εστίας. Αυτή τη στιγμή άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, χτενίζουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή για τον εντοπισμό τους.

Η πυρκαγιά, ξεκίνησε από το χωριό της Αναφωνήτριας, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής και συνέχισε το καταστροφικό της έργο στην άλλη πλευρά του βουνού και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο