Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανθός: Μέτρο προστασίας της υγείας ο εμβολιασμός

«Μόνο στην περίπτωση που συντρέχουν ειδικοί επιδημιολογικοί λόγοι για έξαρση συγκεκριμένου νοσήματος ή όταν πέφτουν τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης θα μπορεί το υπουργείο Υγείας να επιβάλλει μια πιο σκληρή τήρηση του εμβολιασμού».

Ξανθός: Μέτρο προστασίας της υγείας ο εμβολιασμός

«Δεν τίθεται δίλημμα ναι ή όχι στον εμβολιασμό, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και είναι μέτρο προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας», σημείωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στη Βουλή, προσθέτοντας πως επειδή αυτός διασφαλίζεται με τη συναίνεση των γονέων, η πολιτεία κάνει προσπάθεια να ενισχυθεί η συγκεκριμένη κουλτούρα εμβολιασμού.

Ο υπουργός σημείωσε πως «μόνο στην περίπτωση που συντρέχουν ειδικοί επιδημιολογικοί λόγοι για έξαρση συγκεκριμένου νοσήματος ή όταν πέφτουν τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης θα μπορεί το υπουργείο Υγείας να επιβάλλει μια πιο σκληρή τήρηση του εμβολιασμού». Παράλληλα αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη οδηγία που υπάρχει από το 2010, βάσει της οποίας πρέπει να ελέγχονται τα εμβολιαστικά προγράμματα στους παιδικούς σταθμούς.

Σχετική επίκαιρη ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία της κοινής γνώμης για το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v