Νέος κόμβος καινοτομίας στα Τρίκαλα

Στόχος η φιλοξενία, η προώθηση και η ενθάρρυνση νέων ιδεών.

Νέος κόμβος καινοτομίας στα Τρίκαλα

Ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του το το GiSeMi Hub, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας που θα προσφέρει στέγη και προώθηση σε όλες τις νέες ιδέες που υπάρχουν στα Τρίκαλα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου σημείωσε ότι ο κόμβος είναι σημείο συνάντησης διαφορετικών ιδεών, σημείο σύνδεσης και συνέργειας ατόμων που πέτυχαν, με άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν κάτι νέο. Και επεσήμανε τη στήριξη που δίνεται σε όλες αυτές τις ιδέες που επιδιώκουν να εκφραστούν.

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια του Vodafone Business κ. Κάτια Σταθάκη, τόνισε τη σημασία των καινοτομιών στον Δήμο Τρικκαίων, όπως η τεχνολογία 5G που σύντομα θα υλοποιηθεί. Αλλά πριν από αυτό, όπως επεσήμανε, η κοιτίδα αυτή στα Τρίκαλα βοηθά, ώστε να δημιουργηθεί κάτι πρωτοποριακό, με τη Vodafone να δίνει βήμα σε νέους ανθρώπους, βοηθώντας τους να καινοτομήσουν.

Από την πλευρά ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γιάννης Κωτούλας επεσήμανε την ανάγκη, να δοθεί υπεραξία στον άνθρωπο, κάτι που, όπως τόνισε, επιχειρείται να γίνει με τις νέες ιδέες στον κόμβο καινοτομίας. Ευχαρίστησε, δε, τους ανθρώπους της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου, τη Vodafone και τη Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας.
Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Αν. Λάππας, επεσήμανε ότι και οι τράπεζες οφείλουν να κάνουν την «επανάσταση του e», δηλαδή την επανάσταση στην ηλεκτρονική τραπεζική. Και τόνισε ότι η Τράπεζα, εκτός από την αυτονόητη βοήθεια, μπορεί να συμβάλλει, σε συμβουλευτική, σε ιδέες και πιθανώς και σε κεφάλια, για χρηματοδότηση ιδεών που αξίζουν να αναπτυχθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v