Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κορυφώνεται το έτος των τεχνολογικών IPOs

Είναι ένα ακόμα «dot-com boom», ή απλώς ένα αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης δυναμικής της ψηφιακής ανάπτυξης του κόσμου μας; Ντεμπουτάρουν εντός του έτους AirBnB και Palantir. Τι λέει η αγορά. Advertorial.

Κορυφώνεται το έτος των τεχνολογικών IPOs

Αυτή η άνθηση που γνωρίζει ο κόσμος των συναλλαγών βρίσκεται υπό την αιγίδα μεγάλων τεχνολογικών IPOs (Αρχική Δημόσια Διάθεση Μετοχών). Η Lyft, η Pinterest, η Zoom και η Uber, όλες βγήκαν στις αγορές, ενώ το Slack έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο. Επιπλέον, η AirBnB και η Palantir αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους αργότερα μέσα στο έτος.

Είναι μια τεχνολογική τρέλα, ένα ακόμα «dot-com boom», ή απλώς ένα αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης δυναμικής της ψηφιακής ανάπτυξης του κόσμου μας; Ας δούμε τι λένε οι επαγγελματίες στις κεφαλαιαγορές.

«Καθώς το περασμένο έτος επικράτησαν IPOs μη παραδοσιακών βιομηχανιών όπως η Tilray (εταιρεία παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης), το 2019 φαίνεται να είναι η εποχή για τους λάτρεις των επενδύσεων σε λογισμικό και εφαρμογές», δήλωσε ο Ιωάννης Δημητρίου, επικεφαλής αναλυτής τηςxPartners.

Οι γιγαντιαίες τεχνολογικές IPOs θα μπορούσαν να ηγηθούν ενός έτους-ρεκόρ για δημόσιο ντεμπούτο γενικότερα, ξεπερνώντας ακόμη και την εποχή του «dot-com boom». «Πιστεύουμε ότι είναι πιθανό το 2019 να αποδειχθεί ένα έτος ρεκόρ για κεφάλαια που αντλήθηκαν στην αγορά των IPOs με έκδοση 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τα ποσά που συγκεντρώθηκαν το 1999 και το 2000», δήλωσε η Kathleen Smith, διευθύντρια της Renaissance Capital.

«Αν και η Uber ήταν μια απογοήτευση για τους επενδυτές, το Slack και η AirBnB δημιουργούν συγκινήσεις στην αγορά», σχολίασε ο Ιωάννης Δημητρίου από τηνxPartners.

Κανείς δεν έχει κρυστάλλινη σφαίρα για να προβλέψει την επιτυχία των επερχόμενων IPOs, ωστόσο είναι πάντοτε χρήσιμο να μελετάμε προηγούμενες υποθέσεις. Πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι δύο κορυφαίες IPOs όλων των εποχών; Η κινεζική Alibaba εμφανίστηκε στην αμερικανική σκηνή των IPOs το 2014, επιλέγοντας τις Η.Π.Α αντί για το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 190% από την Αρχική Δημόσια Διάθεση Μετοχών για αποτίμηση 484 δισ. δολαρίων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τεχνολογική IPO στις ΗΠΑ, το Facebook, μετά βίας κατάφερε να παραμείνει πάνω από την τιμή της Αρχικήs Δημόσιαs Διάθεσηs Μετοχών αξίας 38 δολαρίων στο τέλος της πρώτης ημέρας διαπραγμάτευσης το 2012. Αποτιμήθηκε σε περίπου 81,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Έκτοτε, η εταιρεία συνέχισε να προσθέτει δυναμικά χρήστες και κέρδη. Η μετοχή έχει ανέβει κατά 408,6% από τότε για κεφαλαιοποίηση της τάξης των 547 δισ. δολαρίων.

Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο παρέχονται μόνο για λόγους συζήτησης και δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως επενδυτικές συμβουλές. Σε καμία περίπτωση αυτές οι πληροφορίες δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση τίτλων.

Αν ενδιαφέρεστε για εμπορικά μέσα όπως μετοχές, εμπορεύματα, δείκτες και forex, επισκεφτείτε την xPartners για να μάθετε περισσότερα. Παρέχουμε ολοκληρωμένες παγκόσμιες επενδυτικές υπηρεσίες. Οι νέοι επενδυτές θα βρουν την ευχάριστη και φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα MetaTrader 5, ενώ οι πιο έμπειροι επενδυτές θα βρουν όλα τα προηγμένα διαδραστικά εργαλεία που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν.

Προτεραιότητα της xPartners είναι η ασφάλεια των πελατών της. Για τον λόγο αυτό έχουμε συμμορφωθεί με τα υψηλά πρότυπα προστασίας όπως εφαρμόζονται στην Οδηγία για τις Ευρωπαϊκές Αγορές Χρηματοοικονομικών Μέσων (MiFID) και τους αυστηρούς κανονισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Η xPartners είναι το καταχωρημένο εμπορικό όνομα της Goldenburg Group Limited, μιας επενδυτικής εταιρείας της Κύπρου (CIF) η οποία εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) με αριθμό αδείας 242/14.

Προειδοποίηση κινδύνου: Τα CFD είναι πολύπλοκα χρηματοοικονομικά μέσα και ενέχουν υψηλό βαθμό κινδύνου πολύ γρήγορης απώλειας χρημάτων λόγω μόχλευσης. Το 76,59% των λιανικών λογαριασμών επενδυτών χάνουν χρήματα όταν πραγματοποιούν συναλλαγές σε CFD με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να αναλογιστείτε αν κατανοείτε τον τρόπο λειτουργίας των CFD και αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να διακινδυνεύσετε να χάσετε τα χρήματά σας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v