Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμο να αναχωρήσει από Τουρκία και δεύτερο γεωτρύπανο

«Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους», ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ετοιμο να αναχωρήσει από Τουρκία και δεύτερο γεωτρύπανο

Το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας θα επιχειρήσει στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας στη βορειοδυτική Κύπρο, ανακοίνωσε σήμερα ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, γενικός διευθυντής της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO).

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την τελετή απόπλου του τουρκικού πλοίου γεωτρήσεων Yavuz, ο Μπιλγκίν δήλωσε πως το σκάφος σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου.

«Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους», ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ στον λογαριασμό του στο Twitter. Σήμερα σε δηλώσεις του ο  Ντονμέζ υποστήριξε πως η γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στα βορειοανατολικά της Κύπρου για διάστημα περίπου τριών μηνών και πως θα φθάσει σε βάθος 3.300 μέτρων. 

Πριν τον απόπλου του «Γιαβούζ», ο Ντονμέζ προειδοποίησε επίσης «εξωτερικούς» παράγοντες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Κύπρου, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να κυνηγούν «ψευδαισθήσεις» που δεν θα φέρουν αποτελέσματα.

Παράλληλα η Τουρκία θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη ναυτική άσκηση με πυρά στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v