Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σεισμός στην Αττική: Πού υπάρχουν ζημιές στην Αθήνα

Κομμάτια από μάρμαρα έχουν πέσει στον δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της Αιόλου, καθώς και μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά. Παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90 έπεσε, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Σεισμός στην Αττική: Πού υπάρχουν ζημιές στην Αθήνα

Μικρές ζημιές καταγράφονται στην Αθήνα από τον σεισμό, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί.

Κομμάτια από μάρμαρα έχουν πέσει στον δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, καθώς και μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως αναφέρεται επίσης έπεσε και παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω.

Σοβάδες όμως έχουν πέσει και στο κτίριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε πως δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά επιβεβαιωμένη αναφορά για κατάρρευση παλαιάς κατοικίας στη Δραπετσώνα και ακατοίκητου στα Πετράλωνα. Επίσης, υπάρχουν φθορές σε προσόψεις κατοικιών.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:15, όπως θυμίζει το ΑΠΕ. Το μέγεθος του σεισμού προσδιορίστηκε αρχικά στους 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στους 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v