Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφυγε από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Μετά από καρδιακή προσβολή, που πιθανότατα υπέστη στη διάρκεια της νύχτας. Συλλυπητήρια στους οικείους του από τον πολιτικό κόσμο.

Εφυγε από τη ζωή ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σε ηλικίας 63 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος τραγουδοποιός διέμενε τις τελευταίες ημέρες και μετά τη συναυλία που πραγματοποίησε με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Βόλο, στο σπίτι που διατηρούσε στον Πτελεό Μαγνησίας.

Ο ίδιος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου τα ξημερώματα, μετά από καρδιακή προσβολή που πιθανότατα υπέστη στη διάρκεια της νύχτας, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Οπως θυμίζει ο AΝΤ1, ο Μαχαιρίτσας γεννήθηκε στις 5 Νοεμβρίου 1956 στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Από πολύ μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τη μουσική. Αργότερα θα εργαστεί χειρωνακτικά στην αποθήκη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, στην οποία αργότερα κατά σύμπτωση θα κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 1978 με αγγλικό στίχο, με τους P.L.J. Band, με τίτλο ‘Gaspar’, ένας δίσκος extended play 45 στροφών.

Μητσοτάκης: Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα

«Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας μεγάλος τραγουδοποιός και η απώλειά του αφήνει ένα κενό σε όλους μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter, για τον θάνατο του τραγουδιστή.

Οπως αναφέρει, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας «ήταν και ένας υπέροχος άνθρωπος, που είχα την τιμή να γνωρίζω προσωπικά. Η μουσική του θα μας συνοδεύει πάντα. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του». 

.

ΣΥΡΙΖΑ: Λαυρέντη ταξιδεύεις, αλλά θα είσαι πάντα εδώ

«Αποχαιρετούμε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σοκαρισμένοι από την αναπάντεχη και απίστευτη απώλεια», δήλωσε ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος.

Οπως αναφέρει, «ο σπουδαίος τροβαδούροςμ που μας χάρισε απλόχερα αποθέματα ονείρουμ ευαισθησίας και τρυφερότητας, "έφυγε" από το αγαπημένο του Πήλιο. Από το ίδιο μέρος από το οποίο ξεκίνησε τη γόνιμη πορεία του στη ζωή και την τέχνη.

Η συντεχνία των μουσικών αλλά και όσοι τον αγαπούν τώρα θα είναι φτωχότεροι. Παρηγοριά, τα τραγούδια του, η μοναδικότητα της φωνής του, οι απόλυτα προσωπικές και αγαπημένες ερμηνείες του.

Λαυρέντη ταξιδεύεις, αλλά θα είσαι πάντα εδώ», καταλήγει η ανάρτηση. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v