Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Choose Strategic Communications Partner χορηγός στο Athens Investmen Forum

Στο συνέδριο, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, συμμετείχαν δεκάδες επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της οικονομίας.

Η Choose Strategic Communications Partner χορηγός στο Athens Investmen Forum

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 09/10/2019, το 2nd Athens Investment Forum, που διοργάνωσαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και τη Vertical Solutions S.A., σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και το World Energy Council Greece, με αντικείμενο: «Η Ελληνική Οικονομία στη Νέα Εποχή των Επενδύσεων και της Ανάπτυξης». Το AIF 2019 οργανώθηκε με τη στήριξη και τη χορηγία της CHOOSE STRATEGIC COMMUNICATIONS PARTNER.

Στο συνέδριο, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, συμμετείχαν δεκάδες επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της οικονομίας, ενώ αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και για τις δυνατότητες και τους τρόπους χρηματοδότησης των επενδύσεων που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Στις βασικές ενότητες του AIF 2019 αναλύθηκαν διεξοδικά θέματα: όπως οι πολιτικές για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων, το στρατηγικό σχέδιο για τις υποδομές της επόμενης περιόδου και η χρηματοδότησή του, η αποκέντρωση και η περιφερειακή ανάπτυξη, ο νέος εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός και η μετάβαση στις «πράσινες» μορφές ενέργειας.

Τις Εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός και ο Υπουργός Επικρατείας Αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κα Βασιλική Λαζαράκου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και την αναπτυξιακή προοπτική μίλησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γιώργος Περιστέρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FRAPORT GREECE, κ. Alexander Zinell, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδας της ELDORADO GOLD, κ. Χρήστος Μπαλάσκας, ο Ιδρυτής και Managing Director της BROOK LANE CAPITAL, κ. Francis Aziz, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων, κ. Θεόδωρος Τρύφων και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης. Την ενότητα συντόνισε ο Δικηγόρος και Managing Partner της PAPAPOLITIS & PAPAPOLITIS LAW FIRM, κ. Νικόλας Παπαπολίτης.

Στην ενότητα για τα τραπεζικά, εναλλακτικά χρηματοδοτικά σχήματα και την προώθηση των επενδύσεων μίλησαν ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του ομίλου EUROBANK και Πρόεδρος του ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, κ. Τάσος Αναστασάτος, ο Πρόεδρος της QUALCO GROUP, κ. Ορέστης Τσακαλώτος, ο Αντιπρόεδρος της ATTICA BANK, κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, ο Καθηγητής Χρηματοικονομικών SAÏD BUSINESS SCHOOL & ST. EDMUND HALL του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, κ. Δημήτρης Τσομώκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε., κ. Γιάννης Γιαρέντης. Τη συγκεκριμένη ενότητα συντόνισε ο Δικηγόρος, Ιδρυτής και Managing Partner της HANIKIAN LAW FIRM, κ. Κάρολος Χανικιάν.

Σχετικά με τις επενδύσεις σε υποδομές και τις προκλήσεις της νέας εποχής τοποθετήθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, κ. Νικόλαος Κουρέτας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστος Βίνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AVAX S.A., κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γιώργος Περδικάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε., κ. Πέτρος Σουρέτης, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Νοτίου Ευρώπης της HILL INTERNATIONAL, κ. Μανώλης Σιγάλας. Την συζήτηση συντόνισε ο Δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, κ. Αχιλλέας Τόπας.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την ενότητα για τις ενεργειακές εξελίξεις στο νέο περιβάλλον του ελληνικού επιχειρείν και στην οποία τοποθετήθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ Α.Ε., κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Α.Ε., κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ENERGEAN OIL & GAS, κ. Μαθιός Ρήγας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Α.Ε., κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Γενικός Διευθυντής της GASTRADE, κ. Κωνσταντίνος Σιφναίος, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΕΣΦΑ, κ. Nicola Battilana. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημοσιογράφος του EURO2DAY, κ. Χρήστος Κολώνας.

Η υψηλή συμμετοχή, η πλούσια συζήτηση και η άρτια διοργάνωση που εξασφάλισε η CHOOSE STRATEGIC COMMUNICATIONS PARTNER ανέδειξαν το Athens Investment Forum 2019 στο οικονομικό γεγονός της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v