Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενότητα: Λέμε «όχι» στην ανομία στα πανεπιστήμια

Μικρές ομάδες που δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα για αρκετά χρόνια κατέλυαν με έκνομες ενέργειες το άσυλο, εκτιμά.

Ενότητα: Λέμε «όχι» στην ανομία στα πανεπιστήμια

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στους Πανεπιστημιακούς χώρους είναι ένα ακόμα δείγμα του παραλογισμού που επικρατεί σε συγκεκριμένες ομάδες και πολιτικούς σχηματισμούς που όχι μόνο δικαιολογούν πράξεις βίας αλλά τις υποθάλπουν και τις υποκινούν, σχολιάζει η Ενότητα.

«Μικρές ομάδες που δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα για αρκετά χρόνια κατέλυαν με έκνομες ενέργειες το άσυλο, βιαιοπραγούσαν κατά καθηγητών και φοιτητών δημιουργώντας έναν άτυπο καταυλισμό που χρησιμοποιείται ως ορμητήριο βίας και τρόμου κατά της Αστυνομίας και των περιουσιών των πολιτών.

Η ανομία πλέον έχει εγκατασταθεί στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Τα τελευταία 6 χρόνια κατεγράφησαν 358 περιστατικά ανομίας σε 19 Ελληνικά πανεπιστήμια με τις επιθέσεις βίας κατά Πανεπιστημιακών να αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό. Η παρεμπόδιση δραστηριοτήτων (μαθημάτων) έχει καταγραφεί σε 107 περιπτώσεις, οι καταλήψεις σε 87 και η εισβολή αγνώστων σε Πανεπιστημιακούς χώρους ξεπερνά τις 100!

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε έρευνα του κατέγραψε αδικήματα που πραγματικά προκαλούν τρόμο. Η έρευνα μιλάει για: ξυλοδαρμούς πρυτάνεων, φωτοβολίδες κατά φοιτητών, ξυλοδαρμούς φοιτητών, σύλληψη ένοπλου ληστή, διαρρήξεις με αλυσοπρίονα καθώς εμπρησμοί, βιασμοί και διακίνηση ναρκωτικών.

Το ποτήρι ξεχείλισε! Είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να πάρουμε θέση. Εμείς λέμε: Όχι άλλη ανομία στους χώρους που τα παιδιά μας σπουδάζουν. Είναι η στιγμή που πρέπει να σταματήσει κάποιος αυτές τις εγκληματικές Συλλογικότητες».

Η ’’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ καλεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας, τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v