Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτοπόρο εγχείρημα ανακύκλωσης αποτσίγαρων

Με το σύνθημα #gopafree, στοχεύει όχι μόνο στην ενημέρωση για τους σοβαρότατους κινδύνους περιβαλλοντική μόλυνσης που προκύπτουν από τις γόπες, αλλά κυρίως στην ανακύκλωσή τους!

Πρωτοπόρο εγχείρημα ανακύκλωσης αποτσίγαρων

Ένα πρωτοπόρο και φιλόδοξο εγχείρημα ανακύκλωσης αποτσίγαρων παρουσίασε στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park στην Αθήνα, η νεοσύστατη Cigaret Cycle ΑΜΚΕ (https://cigaretcycle.org/), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με το σύνθημα #gopafree, στοχεύει όχι μόνο στην ενημέρωση για τους σοβαρότατους κινδύνους περιβαλλοντική μόλυνσης που προκύπτουν από τις γόπες, αλλά κυρίως στην ανακύκλωσή τους!

Θα συλλέγει δηλαδή αποτσίγαρα που θα σβήνονται σε ειδικούς κάδους τοποθετημένους σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, για να τα στείλει στη συνέχεια για επεξεργασία, αποτοξικοποίηση και δημιουργία ανακυκλωμένων βιομηχανικών προϊόντων, όπως πχ πλαστικές παλέτες. Τα δε υπολείμματα χαρτιού, καπνού και η τέφρα, θα κομποστοποιούνται για να παραχθεί λίπασμα.

Όπως δήλωσε ο εμπνευστής τη πρωτοβουλίας και γενικός διευθυντής της Cigaret Cycle, κος Γιώργος Σακελλαρίου: «Γνωρίζουμε πλέον όλοι πόσο επικίνδυνες διαστάσεις έχει λάβει η περιβαλλοντική μόλυνση του πλανήτη μας. Προσωπικά, είχα πάντα αυτές τις ανησυχίες και έχοντας διαγράψει ένα μεγάλο κύκλο τόσο στο επιχειρείν όσο και στην πολιτική (για όσους με γνωρίζουν), ήθελα το επόμενο μου βήμα να είναι ένα βήμα κοινωνικής προσφοράς. Τα μεγάλα λόγια και ευχολόγια όμως δε σημαίνουν τίποτα, αν δε συνοδεύονται από σχέδιο, πράξεις και συντονισμένη κινητοποίηση. Αυτό ακριβώς εκφράζει το #gopafree project. Μια δράση για να αντιμετωπίσουμε και να περιορίσουμε μία από τις πιο επικίνδυνες και ύπουλες μορφές περιβαλλοντικής μόλυνσης, τα αποτσίγαρα.Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια όπως καταλαβαίνετε, αλλά η οποία θα δίνει απτά αποτελέσματα και δε θα μένει απλά δηλωμένη σε προθέσεις και χαρτιά».

Η κα Ντιάνα Σοφιανοπούλου ιδρυτικό μέλος της Cigaret Cycle ΑΜΚΕ, τόνισε τη σημασία της διάδοσης του μηνύματος ανακύκλωσης στην κοινωνία μας σήμερα, καθώς και την ανάγκη για ευρεία ευαισθητοποίηση πάνω στο ζήτημα των γοπών και της επικινδυνότητάς τους για την υγεία μας,  ενώ το έτερο ιδρυτικό μέλος Μιχάλης Κόκκινος είπε: «Αν παλιά θεωρούσαμε μαγκιά να καπνίζουμε και να σβήνουμε τη γόπα με τη μύτη των παπουτσιών μας, σήμερα αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι μαγκιά είναι να ξέρεις τις επιπτώσεις των πράξεών σου και στη συγκεκριμένη περίπτωση, να σβήνεις τις γόπες σου εκεί που πρέπει και να νοιάζεσαι για το περιβάλλον και τον τόπο σου».

Παρουσιάστηκαν επίσης οι ειδικοί κάδοι και τα τασάκια που η Cigaret Cycle θα τοποθετήσει σταδιακά σε όλη την επικράτεια σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς -ξεκινώντας από την Αθήνα- και στους οποίους το κοινό που καπνίζει, θα μπορεί να σβήνει τα αποτσίγαρα του, για αν συλλεχθούν και να οδηγηθούν σε ανακύκλωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v