Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες περιοχές της Ελλάδας δεν ακούμπησε ο κορωνοϊός

Σημαντικές διαφοροποιήσεις στους επιμέρους νομούς καταγράφει η έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, με βάση τα τελευταία στοιχεία. Δείτε τον χάρτη των κρουσμάτων.

Ποιες περιοχές της Ελλάδας δεν ακούμπησε ο κορωνοϊός

Την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα περιγράφει η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, που συγκέντρωσε τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (Covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 06 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 20. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.755 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 79 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 73 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 90 (78.9% άνδρες).

Από το σύνολο των 1.755 κρουσμάτων, 361 (20.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 655 (37.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος 0 έως 101 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 74 έτη (εύρος 39 έως 95 ετών).

Ενδιαφέρον έχει ο χάρτης που δείχνει ότι υπάρχουν αρκετές περιοχές της χώρας με μηδενικά ή ελάχιστα (έως 4 κρούσματα).

* Δείτε όλη τη μελέτη στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v