Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού και τρεις θάνατοι

Συνολικά 1.955 τα καταγεγραμμένα κρούσματα και 86 συνολικά οι απώλειες, με βάση τα τελευταία στοιχεία. Οι θέσεις του Σωτήρη Τσιόδρα και της Ειδικής Επιτροπής για την χρήση μάσκας και προστατευτικών γαντιών μιας χρήσης.

Τσιόδρας: 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού και τρεις θάνατοι

Στα 1.955 έχουν φτάσει τα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό στην Ελλάδα και στους 86 οι νεκροί, καθώς ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 71 νέες περιπτώσεις και 3 θάνατοι από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Με τα νέα δεδομένα, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

* 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό (52 χθες). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.955 (1.884 χθες).

* 79 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες μονάδες εντατικής θεραπείας (84 χθες). Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη (67 έτη και χθες).

* Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 86 (83 χθες).

* 16 ασθενείς εξήλθαν από μονάδες εντατικής θεραπείας (14 χθες). Έχουν διενεργηθεί συνολικά 33.634 τεστ για τον κορωνοϊό (32.528 χθες).

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε τις προδιαγραφές για τα τεστ αντισωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον. Παράλληλα, η ειδική επιτροπή έκρινε ότι η χώρα θα πρέπει να είναι έτοιμη στο μέλλον για την εφαρμογή της χρήσης μάσκας σε ειδικούς χώρους. Σε αυτή τη φάση δεν συστήνεται η μαζική χρήση της. Επεσήμανε ότι χρειάζεται προσοχή για να μην δημιουργείται ψευδή αίσθηση ασφάλειας και να εξασφαλιστεί όταν χρησιμοποιείται σωστά.

Σε ότι αφορά τα γάντια, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι προσφέρουν προστασία από τον κορωνοϊό. Η αδιάκριτη χρήση τους μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο κακό από καλό. Τα γάντια μιας χρήσης δεν σχεδιάστηκαν για παρατεταμένη χρήση και η υπερβολική εξάρτηση μπορεί να δημιουργήσει εφησυχασμό.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι οι ναοί θα είναι κλειστές για τους πιστούς το Πάσχα. Τόνισε ότι σε εξέταση για κορωνοϊό εξετάζονται όλοι όσοι καταφθάνουν στη χώρα με πτήσεις από το εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v