Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Η ζυγαριά κλίνει υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών»

Με δυο μόλις κρούσματα και χωρίς απώλειες σε ανθρώπινες ζωές το τελευταίο 24ωρο. Επισκεφτείτε εστιατόρια μόνο με μέλη της οικογένειας σας και επιλέξτε τις επιχειρήσεις που τηρούν τους όρους υγιεινής το μήνυμα ενόψει του ανοίγματος της εστίασης.

«Η ζυγαριά κλίνει υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών»

Επιπλέον 2 νέα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό ανακοινώθηκαν την Κυριακή, ενώ το τελευταίο 24ωρο δεν έχει καταγραφεί νέοι θάνατοι από CoViD-19.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τα δεδομένα έχουν ως εξής:

* 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού (3 χθες). Συνολικός αριθμός κρουσμάτων 28.878 (2.876 χθες). Το 55,2% αφορά άνδρες (55,1% και χθες). Σχετιζόμενα με ταξίδι είναι τα 626 (613 χθες). Τα 1.635 είναι σχετιζόμενα με γνωστό κρούσμα (1.458 χθες).

* 19 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (20 χθες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη (72 έτη χθες).
Οι 6 είναι γυναίκες (7 χθες). Το 84,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών (90% χθες).

* 20 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις μονάδες εντατικής θεραπείας (99 χθες).

* Κανένας νέος θάνατος από CoViD-19 (2 χθες). Ο συνολικός αριθμός των θανόντων ανέρχεται σε 171 (171 και χθες). Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 76 έτη (76 έτη και χθες). Το 94,7% είχαν υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών (94,7% και χθες).

* Έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα (152.998 χθες).

Ο καθηγητής ζήτησε «προσοχή και λογική» ενόψει του ανοίγματος των εστιατορίων. Ζήτησε οι πολίτες να πηγαίνουν με τις οικογένειές τους και όχι με φίλους. Πρέπει να επιλέξουμε  που θα πάμε και αυτό πρέπει να γίνεται με κριτήριο την τήρηση των κανόνων υγιεινής από τις επιχειρήσεις, τόνισε.

Ερωτηθείς για το θέμα των δημοτικών σχολείων, ο καθηγητής παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχουν «ισχυρά επιχειρήματα» υπέρ του ανοίγματος, αλλά έδειξε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι υπέρ του ανοίγματος. Το θέμα δεν είναι μόνο επιδημιολογικό, σε αυτό το επίπεδο είμαστε πολύ καλά. Γνωρίζουμε όμως ότι ο ιός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν, ότι οι επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά είναι πολύ μικρές και ότι φαίνεται ότι ο ρόλος του παιδιού στη μετάδοση του ιού είναι χαμηλός. «Ετσι, η ζυγαριά κλίνει προς το άνοιγμα των σχολείων», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v