Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση Τσιόδρα: Ο δείκτης R έφτασε στη μονάδα

Η κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει και να φτάσουμε σε εκθετική αύξηση κρουσμάτων, τόνισε ο λοιμωξιολόγος. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Υπεραμύνθηκε της στρατηγικής της κυβέρνησης ο Ν. Χαρδαλιάς. Επταήμερη καραντίνα σε όσους έρχονται από την Αλβανία.

Προειδοποίηση Τσιόδρα: Ο δείκτης R έφτασε στη μονάδα

Ο Δείκτης R έφτασε στη μονάδα κάτι που σημαίνει ότι πανδημία διατηρείται, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημερώνοντας για τις εξελίξεις.

Η κατάσταση μπορεί εύκολα να ξεφύγει και να φτάσουμε σε εκθετική αύξηση κρουσμάτων, τόνισε.

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, σημείωσε ο Σ. Τσιόδρας αλλά προσέθεσε ότι προχωρούν οι έρευνες για τα εμβόλια. Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά φτάσαμε στις τελευταίου σταδίου μελέτες τόσο γρήγορα. Δεν σημαίνει ότι θα το έχουμε, αλλά ελπίζουμε.

Η συνεχής κυκλοφορία του ιού σε υψηλές θερμοκρασίες αποδεικνύει ότι αυτές δεν αρκούν για να σταματήσουν τη μετάδοση, σημείωσε. Πρέπει να τονίσω ότι οι επιδημίες αφορούν και νέους ανθρώπους που μπορεί να νοσήσουν σοβαρά. Σήμερα νοσηλεύονται τρεις άνθρωποι μικρής ηλικίας.

Πρέπει να είμαστε στα μηνύματά μας «ενιαίοι» τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας ερωτηθείς για τα μηνύματα που εξέπεμψε η κυβέρνηση με ορισμένα μέτρα που ανακοίνωσε (π.χ. ευρύτερη χρήση μάσκας και ταυτόχρονη αύξηση του ορίου μεταφοράς επιβατών στην ακτοπλοΐα).

Σε ότι αφορά την συμφωνία ή τη διαφωνία με ορισμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, δήλωσε ότι πρέπει να είναι σαφές ότι η Ειδική Επιτροπή εισηγείται προς την κυβέρνηση. Οπως είπε είχαμε συζητήσει την αύξηση της χωρητικότητας στα πλοία, όπως είπε, αλλά τώρα έχει αλλάξει η εικόνα, όταν αυτό γίνεται επανατοποθετούμαστε. «Δεν είμαστε αντίθετοι με κάποιον προσπαθούμε να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό. Εμείς κοιτάμε τα επιστημονικά δεδομένα, αλλά υπάρχουν και τα οικονομικά. Μερικά πράγματα για πρακτικούς λόγους δεν γίνονται, όπως το να ελέγξουμε όλους όσους μπήκαν στη χώρα», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι δεν επανερχόμαστε στην καθημερινή ενημέρωση. Υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν αν και ακόμα δεν έχουμε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας. Όπως είπε 650 κρούσματα είναι σήμερα ενεργά.

Ο υφυπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει 15αυγουστου. «Ζητάμε να εφαρμόσουμε όλους τους κανόνες υγιεινής», είπε και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συμβολή του. 

Νέα μέτρα

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά:

  • απαγορεύεται από αύριο η διέλευση από την Κακαβιά το βράδυ, προκειμένου να γίνεται καλύτερος έλεγχος την ημέρα.
  • Από 16 Αυγούστου όσοι έρχονται από Αλβανία θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα.
  • Αυξάνονται οι έλεγχοι σε εργοστάσια τροφίμων.
  • Δίνεται δικαίωμα για επιβολή ωραρίου στα καταστήματα σε τοπική κλίμακα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v