Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο €10.000 για καταστήματα που λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα επιβάλλεται λουκέτο 20 ημερών. Πώς επιλέχθηκαν οι περιοχές. Για πρώτη φορά η Κεντρική Μακεδονία έχει παραπάνω αριθμό ενεργών κρουσμάτων από την Αττική.

Πρόστιμο €10.000 για καταστήματα που λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα

Συνολικά 961 ενεργά κρούσματα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, διπλάσια από την προηγούμενη, κατέγραψε η Ελλάδα, γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς εξηγώντας ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες και έχουν στόχο να ανακοπεί η αύξηση των μολύνσεων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων είναι ουσιαστικά στην Κεντρική Μακεδονία και την Αττική. Είναι η πρώτη φορά από την περίοδο της πανδημίας που η Κεντρική Μακεδονία έχει παραπάνω αριθμό ενεργών κρουσμάτων από την Αττική. Μέχρι πριν από λίγο 478 κρούσματα είχε η Κεντρική Μακεδονία και 406 η Αττική.

Όπως είπε ο υφυπουργός από τις αρχές Ιουλίου έχουν γίνει 266 χιλιάδες μοριακοί έλεγχοι σε σύνολο άνω των 2 εκατομμυρίων επισκεπτών στη χώρα μας. Διευκρίνισε ότι η υποχρέωση για αρνητικό τεστ εισερχόμενων στη χώρα δεν αφορά παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών (γεννήθηκαν από το 2011 και μετά).

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι στα καταστήματα που δεν τηρούν το μέτρο του κλεισίματος στις 24.00 θα επιβάλλεται 10.000 ευρώ στην πρώτη παράβαση ενώ στη δεύτερη παράβαση θα «πληρώνεται» με αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

Κληθείς να ερωτηθεί για τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι περιοχές που θα επιβληθεί το κλείσιμο των καταστημάτων είπε ότι είναι καθαρά επιδημιολογικά. Μπορεί να έχουμε πολλά κρούσματα αλλά σε συγκεκριμένο cluster ή λίγα που όμως έχουν μεγάλη διασπορά. «Δεν υπάρχει απόφαση που να μην συνδέεται με επιστημονικά κριτήρια», είπε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπεται να γίνει καμία λιτανεία. «Νομίζω ότι η συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος είναι εξαιρετική», υποστήριξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v