Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο τραπέζι νέα μέτρα μετά την έξαρση κρουσμάτων στην Ελλάδα

Προβληματισμός μετά το χθεσινό ρεκόρ. Υπέρ της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους τάσσεται η καθηγήτρια Μ. Γκάγκα. Πρέπει να δούμε τα μέτρα, δηλώνει ο Αλκ. Βατόπουλος.

Στο τραπέζι νέα μέτρα μετά την έξαρση κρουσμάτων στην Ελλάδα

Την ανησυχία της για την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, εξέφρασε η Διευθύντρια της 7ης Πνευμολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν θα αυξηθούν παραπάνω τα κρούσματα.

Όπως τόνισε, στο «Σωτηρία» βρίσκονται 12 διασωληνωμένοι, σχετικά νεαρής ηλικίας, 40-50 ετών. «Χτυπάει και νέους ανθρώπους. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Δεν υπάρχει κομμάτι του πληθυσμού που να μην κολλάει» σημείωσε, προσθέτοντας τη μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί και όπως στην πρώτη φάση της πανδημίας, έτσι και τώρα, υπάρχουν βαριά διασωληνωμένοι. «Πήγαμε καλά στη διαχείριση της πανδημίας. Αλλά θα έχουμε άτομα που θα αρρωστήσουν βαριά, θα έχουμε και θανάτους» τόνισε.

Τάχθηκε υπέρ της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ενώ εξήρε τη σημασία του εμβολιασμού, είτε για την εποχική γρίπη είτε για τον πνευμονιόκοκκο, ώστε «να κινδυνεύουμε λιγότερο να παρουσιάσουμε δύο λοιμώξεις ταυτόχρονα».

«Έχουμε μια αύξηση και στα περιστατικά με κορωνοϊό και στα πιο βαριά περιστατικά, αυτά δηλαδή που διασωληνώνονται, ίσως πρέπει να δούμε εκ νέου τα μέτρα» ανέφερε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. 

«Δεν είναι μια ραγδαία αύξηση, να πούμε ότι έχει χαθεί το παιχνίδι, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε να αυξηθούν, η στρατηγική πρέπει να αλλάξει άμεσα», πρόσθεσε. «Το πρόβλημα είναι οι διασπορές, οι ομάδες ανθρώπων που κολλάει ο ένας τον άλλον. Εκεί είναι το πρόβλημα. Η επιδημία προχωράει με τις υπερμεταδόσεις. Το έχουμε πει ότι θέλει προσοχή στα γηροκομεία και στους χώρους εργασίας, όπου υπάρχει συνωστισμός», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v