Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάχη με τις φλόγες σε Αλεξανδρούπολη και Πάργα

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος πέντε χιλιομέτρων στην Αλεξανδρούπολη. Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές και η πυρκαγιά είναι μακριά από τα σπίτια, καίγοντας κατάφυτες εκτάσεις.

Μάχη με τις φλόγες σε Αλεξανδρούπολη και Πάργα

Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες στον Εβρο για την κατάσβεση της φωτιάς σε δασική έκταση στους οικισμούς Μελίας και Νίψας του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος πέντε χιλιομέτρων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διοικητής της πυροσβεστικής της Ανατολικής Θράκης είπε πως δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές και η πυρκαγιά είναι μακριά από τα σπίτια, καίγοντας κατάφυτες εκτάσεις. Κάποια στιγμή η φωτιά απείλησε να κινηθεί προς οικισμό αλλά απετράπη.

Με τη συνδρομή από αέρος τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών και δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων, που με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού, συνεχίζεται, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Ως προς τις επίγειες δυνάμεις, στην περιοχή επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 24 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ικανός αριθμός χωματουργικών μηχανημάτων. Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, περίπου στις 6:30, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης Γιώργος Πιστόλας περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στη διάρκεια της νύχτας κατεβλήθη μία μεγάλη προσπάθεια για ν' αναχαιτιστεί η φωτιά που είχε κατεύθυνση προς τον οικισμό της Νίψας. Οι ισχυροί άνεμοι, η διεύθυνση των οποίων μεταβαλλόταν συνεχώς και η αδυναμία συνδρομής από αέρος λόγω της ώρας, δυσκόλευαν το έργο της οριοθέτησης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Με τη διεύρυνση του υφιστάμενου οδικού δικτύου με τις απαιτούμενες επεμβάσεις, ούτως ώστε να λειτουργήσει σαν αντιπυρική ζώνη, στην περιοχή του υδροταμιευτήρα στον Δρυμό, η πυρκαγιά δεν προσέγγισε τον οικισμό της Νίψας, για τον οποίο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν τίθεται θέμα κινδύνου».

Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε, νωρίς το πρωί, σε δασική έκταση στη θέση Κρεμμύδια της Φιλιππιάδας. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος κλήθηκαν να συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Στο μεταξύ, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή Σκαφιδωτή του Δήμου Πάργας. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν έδωσαν μάχη για να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο πλησίασε απειλητικά τα σπίτια, τα οποία σώθηκαν χάρη στην παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα, πάνω από πενήντα πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροπλάνα πετζετέλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v