Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Πάτρα, εκκενώθηκαν σπίτια

Καλύτερη η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης, στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Εκκενώθηκαν σπίτια.

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στην Πάτρα, εκκενώθηκαν σπίτια

Οριοθετημένη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε, χθες το βράδυ, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βούντενη της Πάτρας. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, αλλά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σημειώνεται ότι -έως και νωρίς σήμερα το πρωί- οι πυροσβέστες έδιναν μάχη, ώστε η πυρκαγιά να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Στο μέτωπο επιχειρούσαν περισσότεροι από 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που έκαιγε όλη τη νύχτα αγροτοδασική έκταση στην περιοχή ενώ εκκενώθηκαν και σπίτια στους οικισμούς Συχαινά και Βούντενη.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από κατοικημένες περιοχές, συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έγιναν στάχτη περισσότερα από 100 στρέμματα, υπάρχουν αναζωπυρώσεις, ενώ το μέτωπο της φωτιάς είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.

Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης, στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε πολύ γρήγορα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων της Πυροσβεστικής να ανακόψουν την πορεία της.

Για προληπτικούς λόγους έγινε εισήγηση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για εκκένωση των πρώτων σπιτιών του οικισμού των Συχαινών, μιας και το μέτωπο εκτείνεται σε περίπου 3 χιλιόμετρα.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v