Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το «Ignite Ideas» της Nestlé Eλλάς αναδεικνύει καινοτομία και νεοφυή επιχειρηματικότητα

Η πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο που έχει στόχο να μετατρέψει ιδέες σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Πώς λειτουργεί και τι προσφέρει στους συμμετέχοντες.

Το «Ignite Ideas» της Nestlé Eλλάς αναδεικνύει καινοτομία και νεοφυή επιχειρηματικότητα

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Η ρήση ταιριάζει… γάντι στον χώρο των επιχειρήσεων και ειδικά της καινοτομίας. Η διαδρομή άλλωστε που απαιτείται να διανύσει μια ιδέα ή ένα καινοτόμο προϊόν ώστε να φτάσει στην αγορά και να μετατραπεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα που θα αφήσει το δικό της αποτύπωμα δεν είναι εύκολη.

Αυτή η παραδοχή και η ανάγκη να κοιτάξουμε το μέλλον παρακίνησε την Nestlé Eλλάς να αναπτύξει μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση νεοφυών επιχειρήσεων και καινοτόμων ιδεών που σχετίζονται με τη δραστηριότητά της.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Ignite Ideas που ξεκίνησε το 2018 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Με απλά λόγια είναι μία διαδικασία επιτάχυνσης καινοτόμων ιδεών που έχει στόχο να στηρίξει νέους επιχειρηματίες που θέλουν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε βιώσιμες επιχειρήσεις με οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο.

Προς αυτή την κατεύθυνση ενεργοποιείται το σύνολο των ανθρώπων της εταιρίας (από όλα τα τμήματα και με διαφορετική ειδικότητα) που ως μέντορες, εκπαιδευτές και σύμβουλοι, παρέχουν επιχειρηματική καθοδήγηση στις συμμετέχουσες ομάδες και μοιράζονται μαζί τους τεχνογνωσία και διεθνή εμπειρία. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματικές ομάδες, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιστήμονες, ερευνητές με στόχο την εξεύρεση και ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και καινοτόμων προϊόντων/υπηρεσιών.

«Η υποστήριξη των νέων και της νεανικής επιχειρηματικότητας αποτελούν προτεραιότητα για την εταιρία μας» επισημαίνει ο Νίκος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Nestlé Ελλάς. «Μέσω του προγράμματος ανοιχτής καινοτομίας Ignite Ideas μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε τις πρωτοπόρες ιδέες νεοφυών ελληνικών επιχειρήσεων σε τομείς που σχετίζονται με τη δραστηριότητά μας και να τους παρέχουμε εφόδια και εργαλεία που θα τις ενδυναμώσουν και θα τις βοηθήσουν να εξελιχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους. Το πρόγραμμα Ignite Ideas αποτελεί για εμάς πηγή έμπνευσης, συνέργειας, καλλιέργειας διαφορετικού τρόπου σκέψης και ανταποκρίνεται στην επιδίωξη μας για την υποστήριξη των νέων και την ανάδειξη της καινοτομίας».

Φωτογραφία από την περσινή εκδήλωση για το πρόγραμμα, πριν την έλευση της πανδημίας

Το φετινό πρόγραμμα

Το φετινό Ignite Ideas είναι αφιερωμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, πυλώνας που αποτελεί προτεραιότητα για τη Nestlé Ελλάς. Τριάντα έξι ομάδες υπέβαλλαν τις καινοτόμες προτάσεις τους για τους θεματικούς τομείς του προγράμματος που περιλαμβάνουν την κυκλική οικονομία στη συσκευασία προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση σπατάλης τροφίμων, τη βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές, καθώς και την εκπαίδευση σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το Ignite Ideas περιλαμβάνει τρεις φάσεις μέσα από τις οποίες οι ομάδες αξιολογούνται και καλούνται να επιβεβαιώσουν το Proof of Concept που παρουσίασαν δοκιμάζοντας το σε πραγματικό περιβάλλον και στη συνέχεια να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα στην επιστημονική επιτροπή του προγράμματος.

Η Κατερίνα Πραματάρη, Επιστημονική Υπεύθυνη του ACEin επισημαίνει: «Ως Πανεπιστήμιο στόχο έχουμε μέσα από τα προγράμματα ανοικτής καινοτομίας να φέρουμε τις εδραιωμένες επιχειρήσεις κοντά στο οικοσύστημα της καινοτομίας δηλαδή σε startups, σε ερευνητικές και επιχειρηματικές ομάδες».

Η ελληνική νεοφυής επιχειρηματικότητα δείχνει με το όραμα και τις πρωτοπόρες ιδέες της ότι το μέλλον είναι εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ

Sponsored by Nestlé

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v