Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεκτό το αίτημα της Εκκλησίας για περισσότερους πιστούς στους ναούς

Οπως αποκάλυψε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Θανάσης Τσακρής, συζητήθηκε χθες το θέμα στην Επιτροπή και συμφώνησαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, εάν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα προφύλαξης.

Δεκτό το αίτημα της Εκκλησίας για περισσότερους πιστούς στους ναούς

«Πράσινο φως» από την επιτροπή Λοιμωξιολόγων στα αιτήματα της Εκκλησίας για αύξηση του αριθμού των πιστών στους ναούς. Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Θανάσης Τσακρής, συζητήθηκε χθες το θέμα στην Επιτροπή και συμφώνησαν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, εάν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα προφύλαξης, δηλαδή η χρήση μάσκας και ο αερισμός των ναών πριν και μετά τη λειτουργία.

Ηδη η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Ορίζει ότι στους Μητροπολιτικούς Ναούς θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων σε έως 50 (κληρικοί και λαϊκοί). Το όριο μειώνεται στους 25 για τις υπόλοιπες εκκλησίες, ενώ τίθεται όριο ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Ο καθηγητής τόνισε ότι η Εκκλησία έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Σχετικά με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι αυτές οι δραστηριότητες μεταφέρονται στα σπίτια και έχουν χειρότερα αποτελέσματα και γι' αυτό δόθηκε μια λύση που βοηθά, χωρίς να συμβάλλει πολύ στην αύξηση του επιδημικού κύματος. Ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται συζήτηση για άνοιγμα κάποιου άλλου κλάδου έως τις 7 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v