Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού 900 αστυνομικοί

Αυτό ανέφερε σήμερα ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, κατά την διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου για τις συναθροίσεις.

Εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού 900 αστυνομικοί

Περισσότεροι από 900 αστυνομικοί είχαν εμβολιαστεί για covid-19 μέχρι χτες το βράδυ, με δόσεις εμβολίων που περισσεύουν στα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας, από την Δευτέρα 18-1-2021, που πήρε εντολή το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά την αναγγελία του πρωθυπουργού, ότι με τα εμβόλια που περισσεύουν θα διατίθενται στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, κατά την διάρκεια της διαδικτυακής παρουσίασης του Εθνικού Σχεδίου για τις συναθροίσεις, κάνοντας τον απολογισμό των δράσεων της ΕΛΑΣ, σχετικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Όπως είπε ο κ. Καραμαλάκης, μετά την εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ προχώρησε με ταχύτατες διαδικασίες στην κατάρτιση, μέσα σε μία μέρα, πινάκων με τα ονόματα του προσωπικού που επιθυμεί να εμβολιαστεί με τα αδιάθετα εμβόλια σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Αμέσως άρχισε ο εμβολιασμός με προτεραιότητα τις μάχιμες μονάδες και ηλικιακά κριτήρια.

«Στόχος είναι να μην υπάρξει καμία απώλεια δόσης από τα εμβόλια, που είναι τόσο πολύτιμα για την κοινωνία, είπε ο κ. Καραμαλάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε: «Μετά από πρόταση μας στην επιτροπή που διαχειρίζεται το θέμα του εμβολιασμού, για να μην χαθεί ούτε μία πολύτιμη δόση και επειδή τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν συντεταγμένα να καλούν τους άνδρες και τις γυναίκες ανά πάσα στιγμή να εμβολιαστούν, είχαμε τελικά αυτό το αποτέλεσμα που ανέφερε ο Αρχηγός. Η διαδικασία είναι συντεταγμένη, έχουν προκριθεί οι μάχιμες υπηρεσίες, όπου ισχύει το ηλικιακό κριτήριο και γίνεται με αντικειμενικό τρόπο. Οι αστυνομικοί εμβολιάστηκαν με δόσεις που θα χάνονταν και το ίδιο γίνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στο Λιμενικό, κ.λπ.».

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, παρόντος και του ιδίου, ελέγχουν τις επιτροπές ελέγχου για τον covid-19 και τόνισε ότι γίνεται πολύ σοβαρή δουλεία σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, ο Αρχηγός ανέφερε ότι από τον περασμένο Μάρτιο η Αστυνομίας έχει πραγματοποιήσει περισσότερους από 8,5 εκατομμύρια ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της covid-19, έχουν βεβαιωθεί πάνω από 230.000 παραβάσεις και το ύψος των προστίμων που έχουν κοπεί ξεπερνά τα 52 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Καραμαλάκης εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προς τους αστυνομικούς, που όπως είπε, έχουν την ευθύνη των ελέγχων, αλλά και ασφαλούς μεταφοράς και φύλαξης των εμβολίων στους χώρους αποθήκευσης και στα σημεία των εμβολιασμών, σε όλη την επικράτεια και εργάζονται αγόγγυστα, χωρίς άδειες, όλους αυτούς τους μήνες, ξεπερνώντας τα όρια τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v