Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέμισαν με ασθενείς οι ΜΕΘ CoViD έξι νοσοκομείων της Αττικής

Η εικόνα είναι ανησυχητική. Συνεχείς διακομιδές ασθενών, από γεμάτες κλινικές νοσοκομείων σε άλλα. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Γέμισαν με ασθενείς οι ΜΕΘ CoViD έξι νοσοκομείων της Αττικής

Αυξήθηκαν, από 217 σε 229 οι κλίνες ΜΕΘ CoViD στην Αττική, έπειτα από μετατροπές σε συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα. Σε έξι από αυτά, ωστόσο, το σύνολο των κλινών ΜΕΘ είναι ήδη κατηλειμμένες.

Στο "Αττικόν" είναι από σήμερα διαθέσιμη ως ΜΕΘ CoViD η καρδιοχειρουργική μονάδα, δυναμικότητας 10 κλινών. Στο "Θριάσιο", οι 8 κλίνες της γενικής ΜΕΘ, γίνονται 6 και οι υπόλοιπες 2 μετατρέπονται σε ΜΕΘ CoViD.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο ΚΑΤ - λόγω έλλειψης προσωπικού - εξακολουθούν να λειτουργούν 7 κλίνες για γενικά περιστατικά από τη νέα ΜΕΘ 30 κλινών που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα. Η προοπτική είναι να λειτουργήσουν οι 15 κλίνες.

Η εικόνα είναι ανησυχητική, καθώς γίνονται συνεχείς διακομιδές ασθενών με CoViD-19, από γεμάτες κλινικές νοσοκομείων σε άλλα.

Οι εισαγωγές είναι πολλές: στο "Αττικόν" εισήχθησαν χθες 29 ασθενείς και ο συνολικός αριθμός των νοσηλευόμενων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι 110.

Το "Θριάσιο" εφημερεύει σήμερα, με 2 διαθέσιμα κρεβάτια από τα 51. Για να καλυφθούν οι ανάγκες, θα χρειαστούν διακομιδές.

Το "Ελπίς" είναι πλήρες, με 42 ασθενείς που έχουν διακομιστεί από άλλα νοσοκομεία. Στο "Αμαλία Φλέμιγκ" νοσηλεύονται ήδη 100 ασθενείς και στο "Σωτηρία" 300, εκ των οποίων οι 79 στις ΜΕΘ.

Σχεδόν πλήρες είναι το "Παμμακάριστος", όπου νοσηλεύονται 50 ασθενείς με CoViD-19. Οι 5 παθολόγοι απευθύνουν έκκληση για βοήθεια.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση στις ΜΕΘ αναφοράς της Αττικής είναι σήμερα η εξής:

  • ΚΑΤ: 7 ασθενείς (πλήρης).
  • "Σισμανόγλειο": 14 ασθενείς (πλήρης).
  • "Ελπίς": 6 ασθενείς (πλήρης).
  • ΝΙΜΙΤΣ: 4 ασθενείς (πλήρης).
  • "Γ. Γεννηματάς": 11 ασθενείς (πλήρης).
  • "Ασκληπιείο": 12 ασθενείς (πλήρης).
  • "Θριάσιο": 11 ασθενείς - 1 κλίνη κενή, ετοιμάζονται άλλες 2.
  • "Αττικόν": 20 ασθενείς - 13 κλίνες κενές.
  • "Ευαγγελισμός": 35 ασθενείς - 9 κλίνες κενές.
  • "Σωτηρία": 79 ασθενείς - 5 μόνο κλίνες κενές.

Με αυτά τα δεδομένα, σε σύνολο 227 κλινών (2 ετοιμάζονται στο "Θριάσιο"), κατηλειμμένες είναι οι 199 (πληρότητα σχεδόν 88%).

Κενές είναι 28 κλίνες και οι 2 που ετοιμάζονται.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v