Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιδημιολόγοι: Κοκκινίζει η Ελλάδα, εισηγήσεις για σκληρότερο lockdown

H εκτίμηση είναι πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε ολόκληρη τη χώρα και χρειάζονται νέα μέτρα, με βασικό τον περιορισμό του κωδικού "6" (μετακίνηση σε εξωτερικό χώρο). Ο μέσος αριθμός μολύνσεων την τελευταία εβδομάδα, είναι 1.702.

Επιδημιολόγοι: Κοκκινίζει η Ελλάδα, εισηγήσεις για σκληρότερο lockdown

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησαν το βράδυ της Τρίτης τα μέλη της υποεπιτροπής επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και η ασφυκτική πίεση που παρατηρείται στις δομές Υγείας - κυρίως της Αττικής - επιβάλλουν την ανάγκη αξιολόγησης των δεδομένων και λήψης νέων μέτρων.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση είναι πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη σε ολόκληρη τη χώρα και χρειάζονται νέα μέτρα, με βασικό τον περιορισμό του κωδικού "6" (μετακίνηση σε εξωτερικό χώρο).

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ φαίνεται αύξηση 50% στον εβδομαδιαίο αριθμό των κρουσμάτων τις τελευταίες 3 εβδομάδες.

Ο μέσος αριθμός την τελευταία εβδομάδα, είναι 1.702 κρούσματα. Είναι αυξημένος κατά 33,17% σε σχέση με εκείνον της προηγούμενης εβδομάδας (1.278 κρούσματα) και κατά 50% σε σύγκριση με της προ-προηγούμενης (1.133 κρούσματα).

Η αποψινή συνεδρίαση αποτελεί συνέχεια της πρωινής έκτασης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό και προπομπό της αυριανής σύσκεψης των επιδημιολόγων και των ανακοινώσεων που θα κάνει λίγο αργότερα ο υπουργός Υγείας.

Στην πρωινή σύσκεψη συζητήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα.

Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού.

Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση.

Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v