Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεμίζουν κόσμο τα λιμάνια, αυξημένη κίνηση στα διόδια

Αυξημένη η κίνηση στα διόδια της χώρας. Γεμίζουν τα πλοία για τα νησιά. Περισσότερη κίνηση και στους εμπορικούς δρόμους για αγορές χωρίς sms και ραντεβού!

Γεμίζουν κόσμο τα λιμάνια, αυξημένη κίνηση στα διόδια

Από νωρίς το πρωί οι ταξιδιώτες επιβιβάζονται σε αυτοκίνητα, πλοία και λεωφορεία και εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Οπως μεταδίδει ο Ant1, με γεμάτες τις βαλίτσες οι Αθηναίοι, άλλοι για Σαββατοκύριακο, άλλοι στο εξοχικά τους κι άλλοι για δουλειά στα νησιά, φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας και η χαρά τους δεν κρύβεται. Οι έλεγχοι είναι εντατικοί σε όλα τα λιμάνια της χώρας, καθώς οι πολίτες πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid ή self test ή βεβαίωση νόσησης.

Όσο περνάει η ώρα, τόσο αυξάνεται και η κίνηση στα διόδια. Μόνο το πρώτο 12ωρο μετά την άρση των περιορισμών, 38.795 οχήματα εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας Αττικής. Ωστόσο, η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου διεξάγεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με την Τροχαία.

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου σχηματίζονται ουρές στους κεντρικούς δρόμους από εκδρομείς που αναζητούν ανάσες δροσιάς στις παραλίες της Χαλκιδικής.

Την ίδια ώρα, χωρίς sms και ραντεβού για ψώνια βγαίνουν στην αγορά οι καταναλωτές. Η χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη για τους εμπόρους, που ελπίζουν να “ζεστάνουν” τα ταμεία τους.

Τους πρώτους επισκέπτες υποδέχθηκαν χθες τα μουσεία, τα οποία άνοιξαν τις πύλες του, ενώ για πρώτη φορά η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκίνησε στις 12:30 το βράδυ της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v