Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Η προσφυγή των συλλόγων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα συζητηθεί στις 16 Ιουνίου. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στις 29 του μηνός που είναι πανελλαδική ημέρα δράσης, ενάντια στην καύση απορριμμάτων.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Στις 20 Απριλίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τη χωροθέτηση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Μαυροράχη Ασσήρου.

Το εργοστάσιο θα δέχεται 300.000 τόνους απορριμμάτων ετησίως από τη Θεσσαλονίκη και τους γειτονικούς νομούς. Θα τα μετατρέπει σε SRF-RDF καύσιμο για βιομηχανίες, όπως το ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία. Κάτοικοι και φορείς αντιδρούν.

Περιβαλλοντικοί σύλλογοι και πολίτες πραγματοποίησαν αυτοκινητοπομπή από την Σταυρούπολη μέχρι τη Μαυροράχη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Υποστηρίζουν ότι η μελέτη είναι πρόχειρη και έχει λάθη και σκοπεύουν, όπως λένε, να την προσβάλουν στο ΣτΕ.

Παρά την αρνητική γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Κεντρικής Μακεδονίας και του φορέα διαχείρισης Βόλβης – Κορώνειας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της συγκεκριμένης χωροθέτησης που αποφάσισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η προσφυγή των συλλόγων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θα συζητηθεί στις 16 Ιουνίου.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στις 29 του μηνός που είναι πανελλαδική ημέρα δράσης, ενάντια στην καύση απορριμμάτων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v