Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εμείς εμβολιαστήκαμε. Εσύ;»: Καμπάνια Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Οι ιδιώτες γιατροί «βάζουν πλάτη» στην προσπάθεια για το κτίσιμο του τείχους ανοσίας. Το «τείχος εμπιστοσύνης» μεταξύ γιατρού και ασθενούς θα βοηθήσει με τους εμβολιασμούς κατ΄ οίκον, λέει ο πρόεδρος Ν. Νίτσας.

«Εμείς εμβολιαστήκαμε. Εσύ;»: Καμπάνια Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
  • του ανταποκριτή μας στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Ιγνατιάδη

Νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο την επιτάχυνση των ρυθμών εμβολιασμού έβαλε μπροστά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. «Εμείς (οι γιατροί) εμβολιαστήκαμε, εσύ;» είναι το σύνθημα της καμπάνιας, όπως αναγράφεται στις αφίσες που αναρτήθηκαν σε δομές υγείας και δημοτικά κτίρια. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθήσουν το παράδειγμα των γιατρών και να μην περιμένουν το φθινόπωρο αλλά να κλείσουν το ραντεβού τώρα, ενόψει της επικράτησης της μετάλλαξης «Δέλτα».

Παράλληλα, ο ΙΣΘ με επιστολή προς τα μέλη του καλεί τους ιδιώτες γιατρούς να «βάλουν πλάτη» στην εθνική προσπάθεια και να ενταχθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατ΄ οίκον ή στα ιδιωτικά ιατρεία, με στόχο να «τρέξουν» γρηγορότερα οι εμβολιασμοί μέσα στην ασφάλεια των ιατρείων, παρά την ιδιαίτερα χαμηλή αμοιβή που προβλέφθηκε.

«Η συμβολική αμοιβή που έχει ορισθεί από την πολιτεία (για τον εμβολιασμό στο ιατρείο) δεν ανταποκρίνεται στην ιατρική πράξη ωστόσο αυτή τη στιγμή προέχει, λόγω της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ, η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών», σημειώνεται στην επιστολή και προστίθεται ότι «οι ιατροί του ΙΣΘ σε όλες τις φάσεις της πανδημίας αγωνίστηκαν για την προάσπιση της υγείας των πολιτών και εμβολιάστηκαν σε υψηλότατο ποσοστό δίνοντας ένα παράδειγμα προς μίμηση. Στην κρίσιμη αυτή φάση της πανδημίας θα είναι ουσιαστική η συμβολή μας στην ύψωση του τείχους συλλογικής ανοσίας μέσω της ενίσχυσης των εμβολιασμών, οι οποία αποτελούσαν, αποτελούν και πρέπει να συνεχίσουν να αποτελούν ιατρική πράξη. Η συμμετοχή μας στην προσπάθεια αποτελεί ουσιαστικά πράξη κοινωνικής προσφοράς καθώς οι προβλεπόμενες από τη σύμβαση αμοιβές είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Παρακαλούμε να διαβάσετε λεπτομερώς τις συμβάσεις και τα επισυναπτόμενα έγγραφα και σας προτρέπουμε να ενταχθείτε και σε αυτή την κοινή προσπάθεια».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας, δήλωσε βέβαιος ότι οι ιδιώτες γιατροί θα ανταποκριθούν σ αυτή την πρόσκληση και ταυτόχρονα πρόκληση, όπως άλλωστε έχουν κάνει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας.

«Παρά τις δυσκολίες λόγω και εποχής, καλούνται να αναλάβουν ένα καίριο κεφάλαιο ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να ανακοπεί η αυξητική τάση των κρουσμάτων. Πιστεύω ακράδαντα ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στους γιατρούς τους, θα λειτουργήσει αποτελεσματικά και σε αυτή την περίπτωση. Τα όποια προβλήματα των πολιτών τα γνωρίζει πρώτα και καλύτερα ο γιατρός τους κι έχει χτιστεί εδώ και χρόνια… τοίχος εμπιστοσύνης στη διάγνωση και θεραπεία. Οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα πράξουν το καθήκον τους», τόνισε.

Τα ονόματα ή και οι επωνυμίες των συμβεβλημένων ιατρών και φορέων του άρθρου 268 ν. 4798/21 καθώς όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους αναρτώνται δυναμικά στον ιστότοπο emvolio.gov.gr προκειμένου οι πολίτες να επικοινωνούν μαζί τους για να ορίσουν την ημερομηνία εμβολιασμού τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v