Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda-Ελληνικό: Θετικές ταμειακές ροές με το «καλημέρα»

Η διοίκηση ενημέρωσε για το ισχυρό ενδιαφέρον προσυμφώνων αγοράς κατοικιών, αναφέροντας πως ήδη υπάρχουν προσύμφωνα ύψους 0,7 δις.ευρώ, ενώ εκτιμά ότι έως το τέλος του 2021, οι προπωλήσεις θα αγγίξουν το 1,2 δισ. ευρώ.

Lamda-Ελληνικό: Θετικές ταμειακές ροές με το «καλημέρα»

Η προπώληση κατοικιών επιτρέπει την εμφάνιση θετικών ταμειακών ροών πριν ακόμη την έναρξη του έργου. Ισχυρό ενδιαφέρον και για τους εμπορικούς χώρους. Στο 25% το IRR της επένδυσης κατά την πρώτη πενταετία.

Ενημέρωση για τη στρατηγική, το σχεδιασμό των επενδύσεων της πρώτης 5ετίας αλλά τις εκτιμώμενες αποδόσεις του mega project του Ελληνικού παρείχε σήμερα η διοίκηση της Lamda Development στο πλαίσιο ενημέρωσης αναλυτών και επενδυτών.

Ειδικότερα:

  • Η διοίκηση του ομίλου αναμένει ότι η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025) θα ανέλθει στο 25%.
  • Η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda το 2025 θα ανέλθει στα 3δις, δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της Εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί του κατά την πρώτη 5ετία.
  • Η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε αναλυτές και επενδυτές για το ισχυρό ενδιαφέρον προσυμφώνων αγοράς κατοικιών, αναφέροντας πως ήδη υπάρχουν προσύμφωνα ύψους 0,7 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμά ότι έως το τέλος του 2021, οι προπωλήσεις θα αγγίξουν το 1,2 δισ. ευρώ.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει θετικές ταμειακές ροές πριν ακόμα αρχίσει το έργο, εξυπηρετώντας άνετα τις προγραμματισμένες επενδύσεις.

Πέρα από τα οικιστικά projects, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ο. Αθανασίου ενημέρωσε ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση για μίσθωση χώρων στο εμπορικό κέντρο (Vouliagmenis Mall), που ήδη καλύπτει το 60% του συνολικού εμβαδού μιας ανάπτυξης που θα είναι 1,5 φορά το The Mall Athens.

Στο περιθώριο της παρουσίασης η διοίκηση της εταιρίας τόνισε εμφατικά πως στο πλαίσιο αναγκαίων προσλήψεων στελεχών το 25% των νέων συμβάσεων αφορά σε Έλληνες του εξωτερικού, γεγονός που υποδεικνύει ότι η επένδυση συμβάλλει στο brain gain.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v