Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολυμπιακοί Τόκιο: Τρεις τελικοί για Γκολομέεφ, Καραλή, Τεντόγλου

Μπορεί ο Κ. Φιλιππίδης να μην κατάφερε να περάσει στον τελικό του άλματος επί κοντώ, όμως ο 21 ετών Εμ. Καραλής «πέταξε» στα 5.75. Με αέρα... μεταλλίου o K. Γκολομέεφ στα 50 μέτρα ελεύθερου. Στον τελικό ο Μ. Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος.

Ολυμπιακοί Τόκιο: Τρεις τελικοί για Γκολομέεφ, Καραλή, Τεντόγλου

Στο πρώτο γκρουπ του προκριματικού γύρου στον οποίο συμμετείχε ο Εμμανουήλ Καραλής, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.30 και τα 5.50 και με την δεύτερη τα 5.65 και τα 5.75. 

Εντυπωσιακός στον προκριματικό ήταν και ο Μίλτος Τεντόγλου που εξασφάλισε μια θέση για τον τελικό της Δευτέρας στο άλμα εις μήκος. Εκανε μια εξαιρετική προσπάθεια με άλμα στα 8.22 ξεπερνώντας γρήγορα το όριο πρόκρισης και ξεμπερδεύοντας με τον προκριματικό γύρο. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (02/08, 04:20).

Ο Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά -που έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο με 8.60μ.- ξεκίνησε δέκατος τις προσπάθειές του στο Β’ γκρουπ της προκριματικής σειράς και πήδηξε στα 8.22μ., περνώντας με τη μία το όριο πρόκρισης των 8.15μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής μοιράστηκε την πρώτη θέση χάρη σε αυτή την επίδοση, με ακόμη πέντε αθλητές στο γκρουπ, ενώ κατετάγη 8ος στο σύνολο στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο νεαρός αθλητής, θα διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον τελικό της Τρίτης (03/08, 13:20).

Ο Εμμανουήλ Καραλής, πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής, αμέσως μετά την μεγάλη του εμφάνιση, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τα συναισθήματα που νιώθει, αλλά και για τον στόχο του στον μεγάλο τελικό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής:

«Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Είμαι χαρούμενος, είμαι ευτυχισμένος. Εμένα ο σκοπός μου ήταν να έρθω και να ευχαριστηθώ τον αγώνα. Να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ σήμερα και πραγματικά να είμαι σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στην πρώτη μου Ολυμπιάδα, μόλις 21 χρονών. Μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά. Είναι κάτι πανέμορφο. Μία όμορφη ιστορία για να θυμάμαι τα επόμενα χρόνια. Τώρα στόχος είναι ο τελικός.

Πήγα και χάρηκα. Με ενδιέφερε να ζήσω την στιγμή. Είμαι υγιής, είμαι χαρούμενος. Κάνω αυτό που αγαπάω. Μπορεί να μην έχει κόσμο στο γήπεδο, αλλά νιώθω την αγάπη του κόσμου να είναι γύρο μου. Το χάρηκα.

Στον τελικό περιμένω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Να πηδήξω όσο πιο ψηλά μπορώ. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοικτά. Θα το χαρώ ό,τι και να γίνω. Εύχομαι πραγματικά την χαρά που νιώθω σήμερα, να μπορούσαν να την ζήσουν όλοι οι άνθρωποι. Είμαι ευτυχισμένος».

Ο Κώστας Φιλιππίδης, δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό του επί κοντώ, ωστόσο. όπως τόνισε το μετάλλιο θα φτάσει στα χέρια του σε δύο μήνες, με την γέννηση του παιδιού του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Φιλιππίδης:

«Σήμερα ήταν η τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τις προηγούμενες δύο, ήμουν έκτος και έβδομος. Σήμερα κάναμε μία προσπάθεια για να είμαι στον τελικό. Θα ήταν σημαντικό για εμάς. Γενικά κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Πολλά πράγματα πήγαν ανάποδα στο κομμάτι της προετοιμασία και πέρυσι και φέτος. Δεν ήταν καθόλου εύκολα με τις καταστάσεις που περάσαμε.

Το πιο σημαντικό είναι ότι βρισκόμαστε εδώ και είμαστε υγιής. Το μετάλλιο σε αυτόν τον αγώνα το αφήνω για άλλους. Να το πάρουν άλλοι. Εγώ το μετάλλιο το παίρνω σε δύο μήνες, που θα γεννήσει η γυναίκα μου. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή. Οπότε προχωράμε κάπως έτσι».

Τελικός

Στον τελικό προκρίθηκαν συνολικά 14 αθλητές, που είναι οι εξής:

  1. Μπο Κάντα Λίτα Μπάερε (Γερμανία) 5.75
  2. Κρίστοφερ Νίλσεν (ΗΠΑ) 5.75
  3.  Άρμαν Ντουπλάντις (Σουηδία) 5.75μ
  4. Κέισι Λάιτφουτ (ΗΠΑ) 5.75μ
  5. Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) 5.75μ
  6. Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) 5.75μ
  7. Μένο Φλόον (Ολλανδία) 5.75μ
  8. Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) 5.75μ
  9. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.75μ
  10. Έρνεστ Τζον Ομπιένα (Φιλιππίνες) 5.75μ
  11. Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.75μ
  12. Χάρι Κόπελ (Βρετανία) 5.65μ
  13. Ερσού Σασμά (Τουρκία) 5.65μ
  14. Όλεγκ Ζέρνικελ (Γερμανία) 5.65μ

Με αέρα… μεταλλίου στον τελικό ο Γκολομέεφ

Για πρώτη φορά από το 2004 ένας Έλληνας αθλητής θα αγωνιστεί σε τελικό κολύμβησης. Ο λόγος για τον Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος βάσει των εμφανίσεών του στον προκριματικό και τον ημιτελικό διεκδικεί ακόμη και μετάλλιο.

Ο Κριστιάν Γκολομέεφ τερμάτισε δεύτερος στον δεύτερο ημιτελικό των 50 μέτρων ελεύθερου ανδρών και με χρόνο 21.60, πέρασε με άνεση στον τελικό του αγωνίσματος.

Πρώτος τερμάτισε ο ήδη τρεις φορές «χρυσός» για φέτος, Κέιλεμπ Ντρέσελ από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο τελικός θα διεξαχθεί Κυριακή (01/08) στις 04:30.

Αντίο με λυγμούς από τον Ιακωβίδη - Εκτός τελικού η Αναγνωστοπούλου

Ξέσπασε ο Θοδωρής Ιακωβίδης στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματός του, στην κατηγορία των 96 κιλών στην Άρση Βαρών στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας με… λυγμούς αναφέρθηκε στο αντίο του στο άθλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα (φαινομενικά) καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω».

Τέλος ευχαρίστησε τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και τον στήριξαν, υπογραμμίζοντας πως ήταν το κίνητρο του για να συνεχίζει να μάχεται τα τελευταία χρόνια.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, παρά την καλή της προσπάθεια στο πρώτο γκρουπ του προκριματικού γύρου της δισκοβολίας γυναικών, θα μείνει εκτός τελικού.

Η έβδομη θέση και η βολή στα 59.18 δεν έφτασε για 30χρονη αθλήτρια, η οποία ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με ψηλά το κεφάλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v