Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στατιστικά-ρεκόρ των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 στην Ευρώπη

Ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ στον αγώνα με τη Φινλανδία (2-0), έφτασε τον Μισέλ Πλατινί στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Γαλλίας (41 γκολ).

Τα στατιστικά-ρεκόρ των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 στην Ευρώπη

To Bέλγιο έχει σκοράρει για 37 συνεχείς αγώνες, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, η Ιταλία για πρώτη φορά στην ιστορία σημείωσε τέσσερα γκολ στα πρώτα 30΄, η Αγγλία δεν έκανε καμία αλλαγή στο παιχνίδι με την Πολωνία για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια.

Αυτά είναι ανάμεσα στα κορυφαία στατιστικά στοιχεία των αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στην ευρωπαϊκή ζώνη, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, όπως τα κατέγραψε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS):

* Μετά το παιχνίδι εναντίον της Λευκορωσίας (1-0), το Βέλγιο έχει ήδη ένα σερί 37 αγώνων όπου σκοράρει (από το 2018). Αυτό είναι το καλύτερο «ενεργό» σερί παγκοσμίως. Το δεύτερο πιο μεγάλο είναι δύο φορές μικρότερο (Αργεντινή, 19 παιχνίδια).

* Η Ιταλία σημείωσε 4 γκολ στα πρώτα 30 λεπτά αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου (εναντίον της Λιθουανίας, 5-0) για πρώτη φορά στην ιστορία της.

* Σε αυτό το παιχνίδι, η «σκουάντρα ατζούρα» δεν είχε κανένα πρόβλημα να διευρύνει το παγκόσμιο ρεκόρ της ως προς το αήττητο σερί, φτάνοντας σε 37 παιχνίδια.

* Μετά από ένα χατ-τρικ έναντι της Τουρκίας (6-1), ο Μέμφις Ντεπάι έχει πετύχει ήδη 12 γκολ με την εθνική Ολλανδίας μέσα στο 2021, ισοφαρίζοντας το εθνικό ρεκόρ όλων των εποχών για γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος, το οποίο σημείωσε ο Πάτρικ Κλάιφερτ το 2000.

* Η συντριβή της Τουρκίας από την Ολλανδία (6-1) είναι η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα της από τις 17 Οκτωβρίου 1990 (προκριματικός Euro 1992, από την Ιρλανδία, 5-0).

* Στο παιχνίδι με την Πολωνία (1-1), η Αγγλία δεν έκανε ούτε μια αλλαγή, για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια (από τον ημιτελικό του Euro 1996 εναντίον της Γερμανίας).

Χάρι Κέιν σημείωσε το 41ο γκολ του με την εθνική Αγγλίας και μόλις το δεύτερο εκτός περιοχής (είχε πετύχει το προηγούμενο εναντίον της Νιγηρίας τον Ιούνιο του 2018).

* Επίσης, ο Χάρι Κέιν επέκτεινε το σερί του στο σκοράρισμα σε προκριματικά του Euro και του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα 15 παιχνίδια.

* Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν κατάφερε να «βρει δίχτυα» σε αυτό το παιχνίδι, διακόπτοντας το σερί των 8 αγώνων, στους οποίους σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις (συμπεριλαμβανομένων των αναμετρήσεων με την Μπάγερν Μονάχου).

* Κάθε ένα από τα πέντε τελευταία εντός έδρας γκολ της Ιρλανδίας σε επίσημους αγώνες έχει σημειωθεί στο 85ο λεπτό ή αργότερα.

*Δέκα έξι (16) διαφορετικοί παίκτες έχουν σκοράρει για τη Δανία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 (συνολικά 22 γκολ).

* Ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ στον αγώνα με τη Φινλανδία (2-0), έφτασε τον Μισέλ Πλατινί στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Γαλλίας (41 γκολ). Μπροστά τους βρίσκονται οι Τιερί Ανρί (51) και Ολιβιέ Ζιρού (46).

* Η ασίστ του Ντούσαν Τάντιτς στον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στον αγώνα με την Ισλανδία (1-1) ήταν η 5η ασίστ του στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, με αποτέλεσμα να έχει τις περισσότερες από όλους τους Ευρωπαίους παίκτες μέχρι τώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v