Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαριά καταγγελία: Δεκάδες διασωληνωμένοι χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ

Δραματική περιγραφή της κατάστασης στο σύστημα υγείας από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Μόνο στο Βόλο 17 ασθενείς έφυγαν από τη ζωή εκτός ΜΕΘ σε τέσσερις ημέρες.

Βαριά καταγγελία: Δεκάδες διασωληνωμένοι χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ

Ακραίες συνθήκες και θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης, περιγράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 15 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και πως στο νοσοκομείο Βόλου έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 17 ασθενείς σε τέσσερις μέρες!

"Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τη τραγικότητα της κατάστασης", σημειώνει, για να διευκρινίσει: "Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το ένα τρίτο των ασθενών είναι με μηχανήματα High Flow, ένα βήμα πριν από τη διασωλήνωση. Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους. Το 80% των ασθενών καταλήγει εκτός ΜΕΘ. Ηλικιωμένοι έχουν αποκλειστεί από τον άγραφο νόμο της έλλειψης ΜΕΘ".

Αναφέρει ενδεικτικά τις εξής περιπτώσεις:

  • Στο ΑΧΕΠΑ, από τους 180 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι 50 με 60 είναι με μηχανήματα High Flow. Οι 12 διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν πριν διασκορπισμένοι στις κλινικές. Παρατημένοι χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό. Ούτε καν τους συγκεντρώνουν σε έναν χώρο, όπως τα χειρουργεία.
  • Στο νοσοκομείο Βόλου, πέθαναν από την Παρασκευή 17 άτομα, οι οποίοι νοσηλεύονταν όλοι στις κλινικές και κανένας σε ΜΕΘ. Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι 8.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v