Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού στο 4μηνο

Το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις, σημειώνει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Κλείστηκαν χθες 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης.

Προς άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού στο 4μηνο

Το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν την τρίτη δόση, αφού προηγηθεί η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού, έχουμε τον μηχανισμό. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε τον μηχανισμό, θα το στηρίξουμε», δήλωσε. 

Έκανε γνωστό ότι χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, οι 17 χιλιάδες νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω, και συνολικά από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 45 χιλιάδες ραντεβού.  

«Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον», τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. «Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση, εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελάχιστων εξαιρέσεων, ανοσοκατεσταλμένοι κ.λπ.» ξεκαθάρισε.  «Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού. Οι 60 και άνω είναι πιο ευπαθείς, ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός, πάμε σε χωριά και σε πλατείες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v