Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλ. Μόσιαλος: Ανοιξε κουβέντα για 4η δόση σε Ισραήλ-Βρετανία

Το πρόβλημα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι η μετάλλαξη Δέλτα, που προκαλεί πολλούς θανάτους, τόνισε ο καθηγητής. Σε 10 μέρες θα ξέρουμε για την Όμικρον.

Ηλ. Μόσιαλος: Ανοιξε κουβέντα για 4η δόση σε Ισραήλ-Βρετανία

«Σε περίπου δέκα ημέρες θα έχουμε τα πρώτα στοιχεία από τις μελέτες που γίνονται πάνω στη μετάλλαξη Όμικρον», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ  100,3 o καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος.

Σημείωσε ότι τα εμβόλια θα αντέξουν. Ίσως να είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Ανέφερε ότι το πρόβλημα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι η μετάλλαξη Δέλτα, που προκαλεί πολλούς θανάτους. «Η Δέλτα σκοτώνει κόσμο αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, η Δέλτα στέλνει κόσμο στα νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο κύριος Μόσιαλος έκανε γνωστό πως ήδη σε Βρετανία και Ισραήλ έχει αρχίσει η συζήτηση για τη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών και το πρόστιμο των 100 ευρώ, ο κύριος Μόσιαλος πρότεινε να δινόταν η δυνατότητα στους άνω των 60 για τρεις ή τέσσερις μήνες να μην πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα και μετά ας επιβαλλόταν η ποινή των 100 ευρώ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το μέτρο αυτό είναι στα όρια της κοινωνικής αποδοχής.

Πρόσθεσε πως η έκκληση στους άνω των 60 είναι να κάνουν το εμβόλιο για να μην μπουν στη ΜΕΘ, αν νοσήσουν από κορωνοϊό και όχι για να μην τους επιβληθεί η ποινή των 100 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v