Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 300 οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά

Tαλαιπωρούνται χιλιάδες ασθενείς που δεν μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα. Λύση υπάρχει αλλά παραμένει στα χαρτιά, γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα διασύνδεσης μεταξύ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΕΟΦ.

Πάνω από 300 οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά

Το θέμα των ελλείψεων δεν είναι τωρινό αλλά μετρά πάρα πολλά χρόνια. Απλώς την τελευταία διετία με τον κορωνοϊό επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο, εκμεταλλευόμενοι κάποιοι το γεγονός ότι όλοι έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην πανδημία, που όμως δεν είναι ο μόνος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Έτσι, σήμερα εκτιμάται ότι οι ελλείψεις στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει άνετα τις 300. Εξέλιξη που δεν αφορά μόνο τη χώρα αλλά όλο τον κόσμο.

Ερχόμενοι στα δικά μας, κάποιοι αναρωτιούνται γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα διασύνδεσης μεταξύ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΕΟΦ, προκειμένου ο δεύτερος να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις ελλείψεις που υπάρχουν στην αγορά, ταλαιπωρώντας χιλιάδες ασθενείς που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κλάδου δηλώνουν έτοιμοι για αυτή τη διασύνδεση εδώ και ένα χρόνο, ίσως και περισσότερο.

Χρειάζονται κονδύλια για τη διασύνδεση; Μπα! Μήπως το να φανούν οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος αλλά και οι υπαίτιοι θα έχει κόστος; Ω! Ναι... Κάτι μου λέει ότι η προαναφερθείσα λύση θα εφαρμοστεί το αμέσως προσεχές διάστημα, μετά από άνωθεν (και του αρμόδιου Υπουργείου), εντολή!

Για να δούμε...

ΠΗΓΗ: IATRONET.GR

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v