Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά η επίταξη ιδιωτών γιατρών από Τετάρτη

Επιστρατεύονται ακόμα και παιδίατροι. Η διαδικασία αρχίζει από τη Μακεδονία και τη Θράκη. Πώς θα εργάζονται όσοι κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ώστε να διατηρούν ταυτόχρονα και τα ιδιωτικά ιατρεία τους. Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ.

Ξεκινά η επίταξη ιδιωτών γιατρών από Τετάρτη

Την Τετάρτη θα ξεκινήσει από τη Μακεδονία και τη Θράκη η επίδοση των φύλλων επίταξης των ιδιωτών γιατρών.

Ήδη ετοιμάζονται τα έγγραφα και σε αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα περιλαμβάνονται οι γιατροί των οποίων οι υπηρεσίες έχουν επιταχθεί τις προηγούμενες φορές.

Παράλληλα στην 1η και 2 Υγειονομική Περιφέρεια (Αττική, Πειραιάς, νησιά) προσδιορίζονται οι ανάγκες και αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της αποστολής της επίταξης μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Αυτή τη φορά, το μέτρο θα αφορά και παιδιάτρους, προκειμένου να ενισχυθούν τα παιδιατρικά εμβολιαστικά κέντρα και να επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμού των παιδιών.

Οι γιατροί που θα κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους θα εργάζονται τις μισές μέρες του μήνα στα νοσοκομεία, για να διατηρούν ταυτόχρονα και τα ιδιωτικά ιατρεία τους.

ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών, η οποία ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ:

Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου, μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Η έκδοση των «Φύλλων Επίταξης» θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση αυτών από όρ- γανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α' 47).

Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων επιτάσσονται, όπως εμφανισθούν την ογδόη (8η) πρωινή της επόμενης ημέρας της προς αυτούς επίδοσης του φύλλου επίταξης στον τόπο, που ορίζεται εντός του φύλλου, ήτοι σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς άσκηση καθηκόντων βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β’.

Ο καθένας από τους ανωτέρω ιατρούς, εντός του χρονικού διαστήματος της επίταξης των υπηρεσιών τους σύμφωνα με την παρ. 1, θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, δεκαπέντε (15) ημέρες, κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v