Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκρίθηκε η 4η δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε ότι άνθρωποι που πάσχουν από προβλήματα υγείας τα οποία δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη αντισωμάτων θα μπορούν να λαμβάνουν τέταρτη δόση εμβολίου.

Εγκρίθηκε η 4η δόση εμβολίου για τους ανοσοκατεσταλμένους

Σε απόφαση για διενέργεια τέταρτης δόσης σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς προχώρησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 3 έως 6 μήνες μετά την 3η δόση, οι άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από προβλήματα υγείας που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη αντισωμάτων θα μπορούν να εμβολιάζονται με την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Το υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης πρόκειται να ανοίξει άμεσα τα ραντεβού, όπως διαβεβαίωσε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής ο εκπρόσωπός του.

Την πρόθεση της Επιτροπής είχε προαναγγείλει μέσω της ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι τα συστήματα είναι έτοιμα για τη χορήγησή της. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η 4η δόση στον γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα ληφθεί τέτοια απόφαση.

Αφορά ασθενείς με αιματολογικά και ογκολογικά προβλήματα που βρίσκονται υπό θεραπεία, ανθρώπους που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, μεταμοσχευθέντες, ασθενείς με ρευματοπάθειες ή με νεφρική ανεπάρκεια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v