Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά στην Ελλάδα η διάθεση χαπιών κατά της Covid-19

Για την χορήγησή τους θα πρέπει να υπογράφει ο ασθενής. Θα χορηγούνται τόσο από τα νοσοκομεία όσο και από τα φαρμακεία. Τέλος τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Ξεκινά στην Ελλάδα η διάθεση χαπιών κατά της Covid-19

Από έλεγχο στα νοσοκομεία "Σωτηρία" και "Ευαγγελισμός" έχουν εντοπιστεί δύο διασωληνωμένοι με το στέλεχος Όμικρον, εκ των οποίων η μία ασθενής έχει χάσει τη ζωή της, έκανε γνωστό η Μίνα Γκάγκα ενημερώνοντας τον τύπο. 

Εξήγησε ποια είναι η διαδικασία χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων, λέγοντας πως κρίθηκε ότι στο εξής πρέπει να συνεχιστούν οι θεραπείες με χάπια. "Έχουμε τελειώσει με τα μονοκλωνικά. Ξεκινάμε τη χορήγηση αντιικών χαπιών, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο και θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά με τα μονοκλωνικά. Θα δίνονται από τα νοσοκομεία ή από φαρμακεία μέσω συνταγογράφησης από ιατρεία του ΕΟΠΥΥ", σημείωσε.

Για το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, είπε πως κρίθηκε πως δεν πρέπει να εφημερεύει, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γονείς που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, χάρη στην πολύ καλή του πρόσβαση και στην ύπαρξη χώρου στάθμευσης. Διαβεβαίωσε πως το νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει και πως θα υποστηριχθεί. "Αυτή τη στιγμή, η μεγάλη ανάγκη είναι για τα εμβόλια", ανέφερε.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v