Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Κωνσταντίνος Σκούμας

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Ποιος είναι ο νέος αρχηγός. Το μήνυμα του απερχόμενου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ ο Κωνσταντίνος Σκούμας

Με μια φράση του Δημόκριτου αποχαιρέτησε ο απερχόμενος αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης τούς άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος, ευχαριστώντας τους θερμά για τη συνεργασία τους και καλώντας τους να στηρίξουν τον νέο αρχηγό Κωνσταντίνο Σκούμα επιδιώκοντας πάντα «μεγάλα και λαμπρά υπηρεσιακά επιτεύγματα και κατακτήσεις» μέσα από συστηματική προσπάθεια.

«Σήμερα ολοκληρώνεται για μένα μια πορεία 40 ετών στην Ελληνική Αστυνομία και ως παραδίδων αρχηγός του Σώματος νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς για την κοινή πορεία και συμπόρευσή μας, αλλά και για τον ζήλο και την υπευθυνότητα που επιδεικνύετε διαρκώς για την εκπλήρωση της ύψιστης αποστολής του Σώματος, τη διαφύλαξη και την προστασία του αγαθού της ασφάλειας», αναφέρει στο μήνυμά του προς το προσωπικό της ΕΛΑΣ ο κ. Καραμαλάκης προσθέτοντας:

«Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη στο έργο σας, με υγεία προσωπική και οικογενειακή, και ευδοκίμηση του συνόλου των τεθέντων στόχων σας, πάντα έχοντας ως πρόταγμα τη φράση του Δημόκριτου "Τους πόνους διώκειν, αφ' ών τα μεγάλα και λαμπρά γίγνονται τοις ανθρώποις"».

Ο απερχόμενος αρχηγός χαρακτηρίζει τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ «θεμέλιο λίθο και παραγωγική δύναμη του Σώματος» σημειώνοντας: «Είμαι βέβαιος ότι θα συνδράμετε τον νέο αρχηγό και θα συνεχίσετε να θέτετε στέρεες βάσεις και ανοιχτούς ορίζοντες σε καινοτομίες και πρωτοτυπία, αντικατοπτρίζοντας σιγουριά και εμπιστοσύνη σε ασφαλείς πολίτες».

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός

Ο νέος αρχηγός Κωνσταντίνος Σκούμας γεννήθηκε στο Τετράκωμο Αρτας το 1962 και αποφοίτησε από το Λύκειο Φοίνικα Θεσσαλονίκης το 1981.

Κατά τα έτη 1980-81 φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Δοκίμων Αξιωματικών ΕΝ Πλοιάρχων Νέας Μηχανιώνας, αλλά το 1982 κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1990.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, το 2002 παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ συμμετείχε σε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και παρακολούθησε διάφορα συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις σε εξειδικευμένα θέματα Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ως αξιωματικός υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από τον Απρίλιο του 2014, με την προαγωγή του στον βαθμό του ταξιάρχου, τοποθετήθηκε διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρτας, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ανέλαβε τη θέση του γενικού διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 προήχθη στον βαθμό του υποστρατήγου, παραμένοντας στην ίδια θέση.

Στις 23/07/2019 προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου και ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, μέχρι σήμερα 31/3/2022, που με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ανέλαβε την αρχηγία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v