Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πισπιρίγκου: Οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο το «κλειδί» αθωότητας ή ενοχής

Αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση εξαιτίας της αντικειμενικότητας τους. Οι μαρτυρίες «αλλάζουν» όμως τα επιστημονικά δεδομένα παραμένουν ως έχουν, επισημαίνουν ειδικοί.

Πισπιρίγκου: Οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο το «κλειδί» αθωότητας ή ενοχής

«Τα επόμενα σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένονται από την εξέταση των ψηφιακών μέσων της. Οι αναζητήσεις της στο διαδίκτυο θα "μιλήσουν". Αναζητήσεις που θα απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα, όπως εάν, από που και πότε προμηθεύτηκε η κατηγορούμενη την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας». τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με εξειδίκευση στην αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων εγκλημάτων.

«Τα επιστημονικά δεδομένα», προσθέτει, «είναι αυτά που θα κρίνουν, τελικά, την υπόθεση. Οι καταθέσεις μαρτύρων κάποιες φορές "αλλάζουν" με την πάροδο του χρόνου. Αυτά που μένουν, όμως, αναλλοίωτα στο χρόνο είναι τα επιστημονικά δεδομένα».

Τα ψηφιακά μέσα "μίλησαν", μεταξύ άλλων, και στην υπόθεση με το βιτριόλι στην Ιωάννα, και εξηγεί: «Από τις αναζητήσεις της δράστιδας στο διαδίκτυο φάνηκε ότι έψαχνε πως θα μπορούσε να προμηθευτεί το βιτριόλι»

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v