Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεμοβλογιά δείχνουν τα στοιχεία για τον Βρετανό στο Αττικό

Σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν» δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς των πιθήκων.

Ανεμοβλογιά δείχνουν τα στοιχεία για τον Βρετανό στο Αττικό

Από ανεμοβλογιά, έπασχε τελικά ο τουρίστας που θεωρήθηκε ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα. Σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Αττικόν" δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς πιθήκων (monkeypox).

Το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

"Σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο 'Αττικόν' δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox), ενώ το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς (varicella - chickenpox). Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Αναφοράς (Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή ΑΠΘ) για ευλογιά και στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Νοσοκομείου 'Αττικόν'.

Ο ιός της ανεμοβλογιάς, παρότι περιλαμβάνει το συνθετικό - pox είναι διαφορετικός από τον ιούς που προκαλούν ευλογιά ή ευλογιά των πιθήκων. Υπάρχει συνάφεια αναφορικά με τα συμπτώματα και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων που προκαλούνται από την ανεμοβλογιά και την ευλογιά, ευλογιά των πιθήκων.

Η ευλογιά έχει εκριζωθεί από τον ανθρώπινο πληθυσμό από το 1980, ενώ η ανεμοβλογιά αποτελεί μια συχνή νόσο που προκαλεί περίπου 4 εκατομμύρια λοιμώξεις σε παιδιά. Για την ανεμοβλογιά υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο και προκαλεί ηπιότερη νόσο από την ευλογιά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v