Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κλιμάκιο της Περιφέρειας θα κάνει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, καθώς η φωτιά έκαψε πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Περιορίστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου

Η φωτιά που ξέσπασε χθες βράδυ σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο έχει περιοριστεί, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο Λευτέρης Κοσμόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο μέτωπο της φωτιάς, που εξαπλώθηκε σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων κυρίως στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης. Η φωτιά εξαπλώθηκε και σε αποθήκες στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιτόπου επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.

Χθες βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112, το οποίο τους καλούσε να αποφύγουν τις  άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους εξ αιτίας του καπνού. Από τη φωτιά καίγονται πλαστικά, υπάρχει πολύς καπνός και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Μέτρηση της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κοσμόπουλος, στο σημείο θα μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας προκειμένου να κάνει μετρήσεις στην ατμόσφαιρα, ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v