Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεκάδες ασθενείς με Covid στα «Επείγοντα» των νοσοκομείων

Υπερδιπλάσιες οι εισαγωγές ασθενών με Covid. Τι έγινε στις χθεσινές εφημερίες μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής και ποια είναι η συνολική εικόνα τον Ιούνιο.

Δεκάδες ασθενείς με Covid στα «Επείγοντα» των νοσοκομείων

Μεγάλη είναι η αύξηση ασθενών με Covid, οι οποίοι προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, πολλοί εκ των οποίων εισάγονται για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο, οι υπεύθυνοι των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων υποχρεώνονται να καταρτίσουν εκτάκτως επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας, για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες. Δεσμεύουν, παράλληλα, συνεχώς κλίνες για νοσηλεία ασθενών με Covid.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, αυτό αυξάνει την πιθανότητα περικοπών στις άδειες και στα ρεπό του προσωπικού. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των νοσοκομείων με προσωπικό, με άρση αναστολών και προσλήψεις, καθώς φέτος το καλοκαίρι λειτουργούν με 10.000 λιγότερα άτομα σε σύγκριση με πέρυσι.

Από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα οποία επεξεργάστηκε το iatronet.gr, φαίνεται πως το τελευταίο δεκαήμερο (18 έως 27 Ιουνίου) αυξήθηκαν οι εισαγωγές ασθενών κατά 67,8%%, σε σύγκριση με το προηγούμενο (8 έως 17 Ιουνίου). Αυτό σημαίνει πως τις τελευταίες 20 μέρες καταγράφηκε υπερδιπλασιασμός των εισαγωγών (+117%).

 Εισαγωγές ασθενών με Covid τον Ιούνιο

 ΔεκαήμεροΣύνολο εισαγωγών Εισαγωγές ανά ημέρα Αύξηση
 8 έως 17 Ιουνίου1.036 115+29,2%* 
18 έως 27 Ιουνίου 1.924193 +67,8% 

* Σύγκριση με το δεκαήμερο 29 Μαΐου έως 7 Ιουνίου.

Νοσηλευτική κίνηση

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως στις χθεσινές εφημερίες έγιναν 34 εισαγωγές στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός (νοσηλεύονται συνολικά 100 ασθενείς) και 38 εισαγωγές στο Αττικόν (νοσηλεύονται 55 σε κλινικές και 11 στη ΜΕΘ).

Οι προσελεύσεις ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Αττικόν έφτασαν τις 150.

Στο Γ. Γεννηματάς της Αθήνας νοσηλεύονται 61 ασθενείς με Covid και στο Σωτηρία 129 ασθενείς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους πολίτες να αυτοπροστατεύονται, τηρώντας τα μέτρα προστασίας ακόμη και τώρα που δεν είναι υποχρεωτικά.

Καλεί, δε, το υπουργείο Υγείας να ενισχύσει τα νοσοκομεία με προσωπικό και να άρει τις αναστολές εργασίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ξεκούραση του προσωπικού.

Πηγή: iatronet.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v