Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λέσβος: Αναζωπύρωση της φωτιάς, εκκενώνεται ξανά η Βρίσα

Μήνυμα του 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό, στον οποίο είχαν επιστρέψει σήμερα ύστερα από πολυήμερη εκκένωση... Η φωτιά αναζωπυρώθηκε και λόγω των ισχυρών ανέμων κινείται δυτικά-νοτιοδυτικά.

Λέσβος: Αναζωπύρωση της φωτιάς, εκκενώνεται ξανά η Βρίσα

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε νωρίτερα στους κατοίκους του οικισμού Βρίσα της Λέσβου προκειμένου να εκκενώσουν προληπτικά την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Πολιχνίτο, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βρίσα Λέσβου εκκενώστε τώρα προς Πολιχνίτο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Η αναζωπύρωση της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της περασμένης Κυριακής καίει δασικές εκτάσεις στη Λαγκάδα, μεταξύ Βρίσας και Πολιχνίτου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιό, εξαιτίας ισχυρών ριπών βορειοανατολικού ανέμου δημιουργήθηκαν μεγάλες κηλιδώσεις από τη Λαγκάδα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέο μέτωπο. 

Η επιχείρηση εκκένωσης της Βρίσας ολοκληρώθηκε άμεσα, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών και πυροσβεστικών δυνάμεων για να απεγκλωβιστούν δύο ηλικιωμένοι κάτοικοι του χωριού. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Το μεγαλύτερο μέρος της αναζωπύρωσης έχει μεν οριοθετηθεί, ωστόσο παραμένει ενεργό το βόρειο μέτωπο σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή. Επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι σε γενική επιφυλακή. Επίσης συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και εθελοντές.

Την άμεση εκ νέου εκκένωση του οικισμού Βρίσα αποφάσισε ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι η άρση της προηγούμενης εκκένωσης της Βρίσας, που είχε διαταχθεί την περασμένη Κυριακή, αποφασίστηκε μόλις σήμερα Τετάρτη πρωί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v