Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχο της πυρκαγιάς στη Ν. Λέσβο

Υψηλός ο κίνδυνος επιδείνωσης της κατάστασης λόγω ισχυρών ανέμων. Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα από καιόμενη έκταση στη Ρεπάντα Πολιχνίτου. Καλύτερη η εικόνα στη Δαδιά.

Συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχο της πυρκαγιάς στη Ν. Λέσβο

Ολονύκτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών τη νύχτα να μην επεκταθεί σε άκαυτα τμήματα, το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στη νότια Λέσβο, μεταξύ των χωριών Πολιχνίτου και Βρίσας. Από τις 6 το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Με στόχο να ελεγχθεί το μέτωπο το αργότερο μέχρι το μεσημέρι που αναμένονται δυνατοί άνεμοι. Ας σημειωθεί ότι την Πέμπτη λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται, η Λέσβος βρίσκεται στην κατηγορία 4 στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, τα μεσάνυχτα απεγκλωβίστηκαν από καιόμενη έκταση στη θέση Ρεπάντα Πολιχνίτου, δυο άτομα, πατέρας και γιός, που είχαν μεταβεί σε καλλιέργεια και αγροικία που διέθεταν εκεί. Ο απεγκλωβισμός έγινε από στελέχη της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πολιχνίτου και στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης.

Την επιχείρηση συντόνισε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου και έξη ακόμη αστυνομικοί, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μυτιλήνης.

Βελτιωμένη η εικόνα στη Δαδιά

Στη Δαδιά, η εικόνα που μεταφέρεται από τις δυναμεις στο πεδίο και από τα Ελικόπτερα είναι πολύ καλη, δεν υπάρχει ενεργό μετωπο, δεν υπάρχει φλόγα, δεν καπνίζει σχεδόν πουθενά.

Παρόλα αυτά συνεχίζονται τα χωματουργικά έργα στο έδαφος, η επιτήρηση και η διαβροχή από έδαφος και αέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v